Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Opinie Martijn van Herpen, 6 feb 2018 15:02

Bloedbad AEX over bijna gehele linie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Net als de andere aandelenbeurzen boekte de AEX fors verlies. Van maandag tot maandag daalde de index met 4,1%. De AMX bloedde al net zo hevig (-4,0%).

Van de fondsen in de AEX wist alleen Gemalto tot een klein plusje te komen. Doordat hier een geaccepteerd overnamebod ligt, zal Gemalto per saldo weinig van zijn plaats komen. De enige serieuze stijger kwam uit de AMX. Flow Traders liet een plus zien van 4,7%. Dit bedrijf komt vrijdag 9 februari met cijfers naar buiten. De gestegen volatiliteit op de beurzen speelt Flow Traders uiteraard in de kaart. Warehouses De Pauw (+0.4%) en Refresco (+0,2%) complementeren de bedrijven die een plusje noteerden.

Volop verliezers

Verliezers waren er volop. De grootste dreun was voor Wereldhave dat in een week tijd 15,9% verloor. Reden hiervoor waren de jaarcijfers, waarbij het vastgoedbedrijf aangaf meer te moeten investeren in zijn panden. De pay-out ratio van het dividend wordt verlaagd naar 75-85% van het directe resultaat, waardoor de dividenden niet meer uitkomen op €0,77, maar op € 0,63 per kwartaal.

Opvallend is de sterke daling van diverse aandelen die nog niet met cijfers naar buiten zijn gekomen. TKH daalde maar liefst 8,6%, terwijl het pas op 6 maart de jaarcijfers presenteert. BAM komt op 21 februari met cijfers naar buiten, maar ook daar is zonder verdere aanleiding 8,2% van de koers af. Vopak presenteert de jaarcijfers op 18 februari en verloor alvast 7,2%. Philips kwam vorige week dinsdag wel met jaarcijfers. Beleggers trakteerden het aandeel daarop al met een min van 3,7%. In de gehele week daalde Philips met 7,4%. Het concern wist wel winstgroei te realiseren, maar mede door valuta-effecten geen omzetgroei.

Ook Shell levert fors in

Ook AEX-zwaargewicht Shell daalde fors met 6,6%. De vorige week gepubliceerde cijfers waren, afgezien van een wat tegenvallende operationele cash flow, op zich netjes te noemen. De andere AEX-zwaargewicht ­Unilever is na de publicatie van de ­jaarcijfers beter blijven ­liggen (-1,0%). Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal een onverwacht hoge volumegroei, en dat is gezond.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.