Updates

Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Opties Hildo Laman, 13 okt 2021 13:37

Optietip 244 | Verdere stijging ABN Amro in 2022

0 0 Leestijd ongeveer

De optietip van deze week is een call op het aandeel ABN Amro. Verder updates over optietips op de AEX, DAX, ING, Micron en SBM Offshore.

Het aandeel ABN Amro is sinds begin dit jaar met meer dan 50% gestegen. De verwachting dat de rente zal gaan oplopen is een verklaring daarvoor. Maar de waardering van financiële aandelen was vergeleken met heel wat andere sectoren al bijzonder laag en dat zal wel de nodige koopjesjagers hebben getrokken. Maar ondanks de hogere koers, is de waardering nog steeds niet erg fors. Met de optietip van deze week wil ik daarom inspelen op een verdere stijging van ABN Amro in 2022.

Optieconstructie ABN Amro

Koop de ABN dec22 14,00 call voor €0,75. Het aandeel staat op het moment van schrijven op ongeveer €12,30, dus het zal komend jaar met een procent of 15 moeten oplopen wil de call intrinsieke waarde krijgen. Als je corrigeert voor het dividend is er een stijging van 20% of meer nodig. Dat is veel, maar zeker niet onrealistisch veel. Dat bewijst alleen al het rendement van dit jaar al.

Ik sluit zeker niet uit dat deze call ruim voor de expiratiedag in december 2022 verkocht zal worden. Veertien maanden is een lange tijd op de beurs. Als het aandeel ABN Amro ergens in die periode een aardige opmars maakt, zou zich een mooi verkoopmoment kunnen aandienen.

ABN Amro dec22 14 call
Koop ABN dec22 14,00 call €0,75
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 16 december 2022
Risicoschatting laag
Maximale Winst onbeperkt
Maximaal Verlies €75,00

Updates

Het gewogen gemiddelde rendement is weer iets verder teruggezakt, naar 48,2%. Rekenkundig is het gemiddelde 68,5%. Het beursklimaat is nog altijd het beste te omschrijven met het woord ‘kwakkelen’. Een echte correctie is het nauwelijks te noemen. Dat geldt wel voor specifieke aandelen, maar ongeacht de stemming op de beurs zijn er altijd wel aandelen te vinden die een duikeling maken. De volatiliteit van indices is nu eenmaal lager dan die van individuele aandelen. Zoals één zwaluw geen zomer maakt, maakt één tuimelend aandeel geen correctie, laat staan een crash.

AEX

De AEX december butterfly (optietip 225) is ietsje meer waard geworden ten opzichte van vorige week. De waarde woensdagochtend is grofweg €3,50. Er zijn nog negen weken te gaan tot de expiratie van deze butterfly. Daarin kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar de kans dat de AEX over twee maanden niet heel ver verwijderd is van de huidige stand en tussen 760 en 800 punten uitkomt is zeker aanwezig. Ik blijf dus afwachten.

DAX

De DAX-butterfly die in december afloopt (optietip 217) is niet veel meer waard. De DAX is een van de slechtst presterende indices de laatste paar maanden. De AEX staat bijvoorbeeld sinds eind juli een paar procent hoger, de DAX staat daarentegen een procent of 4 lager. Je zou kunnen zeggen dat de butterfly eerder verkocht had moeten worden. Met de kennis van nu is dat zo, maar een volgende keer zal ik toch weer gewoon blijven wachten met een butterfly, want bij een butterfly geeft zo lang mogelijk wachten nu eenmaal de beste kans op een hoge opbrengst. Als je consequent bent met het zo lang mogelijk wachten met butterfly’s, zal het met enige regelmaat ook de juiste kant op rollen. Voor deze butterfly DAX-butterfly blijft er niets anders over dan hopen op een spectaculair jaareinde van de DAX.

ING

Het aandeel ING doet het in het huidige kwakkelklimaat juist goed. Een hogere rente wordt als gunstig gezien voor financiële instellingen, dus ook voor ING. Dat komt natuurlijk goed uit voor de ING-call (optietip 221). De winst is zeker niet groot te noemen, maar er zijn ook nog veertien maanden te gaan tot expiratie. Alle tijd dus. Als de rente in die tijd inderdaad blijft oplopen, dan zal het aandeel de huidige opmars voort kunnen zetten. Ik blijf voorlopig dus nog deze call aanhouden.

Micron

Komende vrijdag loopt de Micron-callspread af (optietip 218). Deze is waardeloos, en dat zal vrijwel zeker blijven. Deze optietip kan dus ook op de lijst met verliezers. Het zij zo.

SBM Offshore

De oplopende olieprijs heeft voor het aandeel SBM de laatste weken geen stijging opgeleverd, maar het staat wel hoger dan bij de opening van optietip 238, de SBMO-call. Deze call loopt tot en met maart, dus haast is er niet. Op 11 november is de trading update van SBM. Wie weet krijgt het aandeel daardoor de komende weken de geest. Ik blijf dus afwachten.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstanden: (in €, doorgehaald is gesloten)

208. BOS call -56
209. SLV callspread -114
210. MT calendar 412
211. TKW callspread -175
212. BES callspread 350
213. IWM butterfly -55
214. BAY call -201
215. RD callspread 38
216. BAS call -155
217. DAX butterfly -234
218. MU callspread -252
219. AKZA call -44
220. HEI callspread -98
221. ING call 35
222. SPY butterfly -73
223. AP calendar 0
224. AAI callspread -16
225. AEX butterfly 170
226. GOLD callspread -63
227. INTC callspread -73
228. AMG callspread -47
229. OCI call 160
230. VPK call -59
231. VOW3 callspread -240
232. PHIA Calendar -39
233. AEX calspread 253
234. AAPL call calendar -235
235. SPY callspread -86
236. NN call 73
237. RND calendar 12
238. SBM call 45
239. MT calendar -47
240. AEX butterfly -16
241. IWM callspread -103
242. GOOG callspread 76
243. BES butterfly -10

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!