Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 26 jan 10:43

Beurzen Vandaag | Prosus negatieve uitschieter

0 0 Leestijd ongeveer

Aziatische beleggers lijken wat nerveus, wellicht door berichten dat het Amerikaanse steunpakket in de VS nog enkele maanden op zich kan laten wachten of door de vrees voor een zeepbel in de financiële markten.

Aan de andere kant beleefden de aandelenindices eergisteren nog hoogtepunten, dus is het niet zo verwonderlijk dat ze nu licht in de min staan. In Nederland kwam dat hoogtepunt iets eerder en gingen de indices gisteren al naar beneden. Na wat bezinning komt in een bullmarkt dan toch ook wel weer koersherstel. 

NEDERLAND

De AEX-index stabiliseert vanochtend bij opening op 658 punten. Er zijn ook geen grote uitslagen, of het moet de -2,8% van Prosus zijn. Dat aandeel reageert op koersdaling van het Chinese Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft. De Midcap-index stijgt met 0,4%. opvallend is dat de vastgoedfondsen in de plus staan, zelfs Nieuwe Steen Investments. Dat kwam met voorlopige jaarresultaten waaruit een daling van het directe resultaat (huurinkomsten minus beheerkosten) van 9% bleek. Dat viel licht mee.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Eurocommercial Properties +1,7%
 • Signify +1,7%
 • OCI +1,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Prosus -2,8%
 • Just Eat Takeaway -1,0%
 • Grandvision -0,8%

EUROPA

Ook de Eurostoxx50-index herstelt vanmorgen van een dipje van gisteren. De index stijgt met 0,5%, met Linde en Nokia als uitblinkers. Prosus is ook hier (veruit) de grootste daler, Linde de grootste stijger. Laatstgenoemde heeft een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd van $5 mrd. Dat vervangt het oude van $6 mrd dat op 1 februari afloopt. Met die $5 mrd koopt het bedrijf tot eind juli 2023 circa 15% van de aandelen op. Bovendien verhoogt Linde het kwartaaldividend met 10% naar $1,06. Wij hebben een koopadvies voor het aandeel staan. Schneider Electric is een duurzame tip waar beleggers eens naar zou moeten kijken.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Linde +2,7%
 • Nokia +2,7%
 • Schneider Electric +1,7%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Prosus -2,8%
 • Intesa -0,8%
 • Volkswagen -0,7%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones moest met -0,1% een kleine stap terugdoen. Apple was weer eens uitblinker. Analisten blijven optimistisch over de prestaties van het bedrijf, waarvan de aandelenkoers de afgelopen 12 maanden met 80% is gestegen. Onze Offensieve portefeuille profiteert daar van mee. De beleggers kregen gisteren alsnog wat waardering voor de goede kwartaalcijfers van Procter & Gamble. Het aandeel was de laatste dagen gedaald.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Apple +2,8%
 • Procter & Gamble +1,7%
 • Verizon +1,7%

Grootste dalers Dow Jones:

 • American Express -4,0%
 • Caterpillar -2,4%
 • Goldman Sachs -2,2%

Grafiek van de Dag

In onderstaande grafiek wordt de koersontwikkeling van LVMH afgezet tegen die van branchegenoot Kering over de laatste 12 maanden. LVMH doet het veel beter, en eigenlijk is dat vreemd. De twee luxeproducenten zijn qua verkochte producten vergelijkbaar en analisten verwachten dat beide bedrijven in 2020 ruim 16% aan omzet zullen hebben ingeboet. LVMH zou volgens de consensusschatting van Bloomberg zelfs wat meer aan nettowinst per aandeel inleveren (41,3%) dan Kering (38,7%).

Toch staat LVMH op +22% en Kering op -7%. De verklaring hiervoor zit hem denk ik in het vertrouwen van beleggers in het management: LVMH heeft een langer trackrecord van vertrouwenwekkende groei met de huidige activiteiten. Dart vertaalt zich ook in het verschil in waardering: LVMH heeft een k/w van 61 en Kering een van 34. Dat betekent dat als de cijfers van LVMH een keer fors tegenvallen, de koers flink onderuit gaat. Het bedrijf komt vanavond met de jaarcijfers. Ik heb er een koopadvies op staan.

AGENDA

Bedrijfseconomische cijfers:
NSI met voorlopige jaarcijfers; LVMH, Microsoft en Johnson & Johnson met jaarcijfers
Clorox gaat ex-dividend ($1,11)

Macro-economische cijfers:
Consumentenvertrouwen VS, januari (verwacht: 94; vorig: 95)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.