Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 20 jan 2021 14:49

Procter & Gamble groeit als kool

0 0 Leestijd ongeveer

Procter & Gamble heeft een geweldig kwartaal achter de rug. Het bestuur wordt bovendien bij elke cijferpresentatie positiever over de jaarcijfers.

Procter & Gamble (P&G) maakt producten voor persoonlijke verzorging en het huishouden. Deze activiteiten bezorgen het bedrijf een fantastisch jaar, zo blijkt uit de tweedekwartaalcijfers van het gebroken boekjaar (2020/2021), die lopen tot en met ultimo 2020.

De kwartaalomzet steeg met 8%, naar $19,7 mrd. Ook de autonome groei bedroeg 8%, want er waren geen acquisities. De uitblinkende divisie was die van de huishoudelijke verzorgingsproducten, qua omzet verreweg de belangrijkste activiteit – en zeker nu mensen vanwege corona veel meer tijd thuis doorbrachten. De divisie kende een autonome groei van 12%, waarvan 7 procentpunt kwam door een grotere hoeveelheid verkochte producten. Bij bijna alle andere divisies was de groei 4 procentpunt. Tezamen met 1 tot 2 procentpunt stijging via de prijzen kwamen alle andere divisies op een autonome groei uit van 5 tot 6%.

Opvallend was voorts dat zowel bij de huishoudelijke producten als bij de schoonheidsproducten de productmix een forse positieve bijdrage leverde. Het bedrijf verkocht meer premiumproducten, wat mijn beeld bevestigt dan Procter & Gamble aan innovatiekracht heeft gewonnen.

Het operationeel kwartaalresultaat nam met 20% toe, tot $5,4 mrd. In het tweede kwartaal werden enige herstructureringslasten genomen en extra schuldaflossing leidde tot extra belastingafdracht. Onder de streep bleef er een nettowinststijging van 4% over, naar $3,9 mrd. Het bedrijf verhoogde de jaarverwachting voor de kernwinst per aandeel van 5 à 8% naar 8 à 10%. Dit is exclusief de herstructureringen en hogere belastingafdracht.

Aandeel P&G blijft op ‘kopen’

Die hogere verwachting is het resultaat van een voorspelde hogere autonome omzetgroei (van 4 à 5% naar 5 à 6%), nadat het bestuur de prognoses na het eerste kwartaal ook al had verhoogd. De aandeleninkoop wordt bovendien aangezwengeld, van $7 mrd à $9 mrd naar $10 mrd. Ook voor de rest van het boekjaar verwacht ik veel goeds. Ik verhoog daarom mijn schattingen. Het dividend stijgt van $3,07 naar $3,15 en de winst per aandeel van $5,50 naar $5,70. En ik handhaaf natuurlijk het koopadvies.

KWARTAALCIJFERS
In $ mrd 2020/2021 2019/2020
Omzet 19745 18240
Oper. resultaat (ebit) 5380 4482
Nettowinst 3854 3717

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ