Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies van de dag Peter Schutte, 30 sep 2019 13:08

Belegger blij met fusie PostNL-Sandd

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van PostNL wint 12% na de verkregen toestemming van Economische Zaken voor de fusie met concurrent Sandd.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft toezichthouder ACM overruled en goedkeuring gegeven voor de combi PostNL-Sandd. Ze wil dat “de postbezorging in Nederland betaalbaar, beschikbaar en betrouwbaar blijft in een sterk krimpende markt.”

Door een samengaan met Sandd kan PostNL grote kostenbesparingen bewerkstelligen en zo tegenwicht bieden aan de snel afnemende postbezorging.

Randvoorwaarden voor fusie PostNL en Sandd

Keijzer stelt wel randvoorwaarden aan de fusie en komt daarmee grotendeels tegemoet aan de bezwaren van de ACM. Deze voorwaarden gaan over het maximaal te behalen rendement op de kerntaak en over werkgelegenheid. Ook moet lokale postbezorgers toegang worden verleend tot het netwerk.

Het lijkt mij dat PostNL met deze eisen al behoorlijk rekening had gehouden bij de vaststelling van de synergievoordelen. Ik blijf bij mijn koopadvies.

Kanttekening daarbij: door de fusie wordt mogelijk twee jaar geen dividend uitgekeerd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!