Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Actueel Jeff Thijssen, 15 mrt 10:39

Beurzen Vandaag: Wessanen, Apple en Spotify

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen

Op deze derde vrijdag van de maand (expiratie opties en futures) zien we kort na de opening overwegend hogere koersen.

NEDERLAND

Nederlandse aandelen zijn de dag goed begonnen. De AEX-index stond na een halfuur op een winst van 0,5%. De AMX-index deed het nog iets beter en won 0,6%. De enige grote uitschieter op de Amsterdamse beurs is Wessanen. Het natuurvoedingsbedrijf is in gesprek met een consortium van fondsen beheerd/geadviseerd door PAI Partners over een mogelijke overname. Het bod op Wessanen bedraagt € 11,50 cum dividend per aandeel. Het aandeel noteerde na een halfuur 17,7% hoger.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Altice Europe +2,3%
 • SBM +1,7%
 • Flow Traders + 1,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Unibail-Rodamco Westfield -0,6%
 • RELX -0,4%
 • AMG -0,3%

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond vanochtend 0,3% hoger. De jaarwinst is 11,7%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Nokia +1,0%
 • ASML +1,0%
 • Philips +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Volkswagen -0,7%
 • Unibail-Rodamco Westfield -0,6%
 • Adidas -0,4%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones-index is gisteren 0,03% hoger gesloten, op 25.710 punten. De S&P500 (-0,1%) en de Nasdaq (-0,2%) eindigde de beursdag met een klein verlies.

Apple, waar wij een koopadvies op hebben staan en Spotify, waaraan we onlangs nog aandacht hebben besteed (de beste koopkansen nu in de technologiesector) stonden gisteren in de spotlight op een rustige beursdag. Eurocommissaris Margrethe Vestager heeft in een interview gezegd dat de Europese Commissie op verzoek van Spotify een onderzoek zal instellen naar mogelijke oneerlijke concurrentie tussen Apple en Spotify. Het streamingbedrijf is van mening dat Apple misbruik maakt van haar App Store. Een van de voorbeelden hiervan is dat Spotify 30% van de inkomsten afkomstig uit de App Store dient af te dragen aan Apple. Door deze opslag kan Spotify niet op prijs concurreren met Apple Music. Het concern vindt het oneerlijk dat bedrijven als Uber en Deliveroo wel vrijgesteld zijn van de Apple-belasting van 30%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Visa +1,1%
 • Apple +1,1%
 • Nike +1,09%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Pfizer -2,0%
 • Intel -1,7%
 • DowDuPont -1,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

De grafiek van de Crude Oil-future ziet er positief uit. Over de laatste weken zien we duidelijk hogere bodems en toppen. Daarnaast is het een positief signaal dat de koers is uitgebroken boven de horizontale lijn. Beleggers in Crude Oil-futures dienen rekening te houden met de volgende kenmerken. Een Crude Oil-future staat gelijk aan 1.000 vaten Crude Oil. De minimale prijsbeweging is 1 cent. Een stijging of daling van 1 cent staat gelijk aan een beweging van $10. Ter verduidelijking; wanneer een belegger een contract koopt voor $58 en daarna meteen weet te verkopen voor $58,01, dan heeft hij $10 winst behaald. De margin-verplichting verschilt per broker, maar is circa $3.000 gedurende de reguliere handelsuren.

 

AGENDA

15.00, VS, Consumentensentiment (Universiteit van Michigan)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!