Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Portefeuilles Jaap Barendregt, 21 jan 11:45

Portefeuille NL gaat voortvarend verder omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Het aandelenklimaat is vrij traditioneel optimistisch in de januarimaand. Daar komt dit keer de bedrukte decembermaand als contrast bij. De Portefeuille NL kende de afgelopen week één daler.

In december waren er problemen die de stemming van de beleggers negatief beïnvloedden. De belangrijkste kwestie was het handelsconflict tussen de VS en China. Er lopen nu onderhandelingen om dit conflict te beperken. Dat alleen al stemt beleggers optimistisch. Toch is nog weinig bekend over vorderingen.

Portefeuille NL kent één daler

De enige daler in de afgelopen week was Basic-Fit. De fitnessketen kampt al enige tijd met wantrouwen in de markt. Er is vrees dat het bedrijf zijn sterke groeitempo op korte termijn niet kan volhouden en dat nieuwe fitnessclubs niet de grote populariteit zullen kennen van de bestaande. Vooralsnog bestaat er geen aanleiding voor die vrees. De hoge k/w toont een splitsing der geesten bij de beleggers. De een gelooft in de groei en zorgt voor die hoge waarde, de ander verkoopt toch maar voor de zekerheid. Wij houden aan Basic-Fit vast, hoewel we in december wel het advies hebben verlaagd van ‘kopen’ naar ‘houden’. Basic-Fit maakt voor ongeveer 6% deel uit van de Portefeuille NL.

De andere aandelen gaan omhoog

Veel aandelen uit de portefeuille deden een sprint vooruit. Grote stijgers waren de afgelopen week AkzoNobel, AMG, Besi, Fagron, Galapagos en OCI. Bij AkzoNobel was de aanleiding het meest duidelijk. Het verfbedrijf maakte bijna alle details bekend van de verdeling van de gelden die door de verkoop van de divisie Specialty Chemicals beschikbaar zijn gekomen. Naast een extra dividend van €4 per aandeel komt €8,78 per aandeel beschikbaar door een aandelensplitsing.

Het aandelensegment van de portefeuille kende in het nieuwe jaar een rendementssprong van 4,0% naar 6,6%. De AEX-index zit in 2019 op 4,5%. Het rendement sinds de start van de portefeuille op 1 juli 2013 staat op 77,0%. Dat was vorige week nog 72,4%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!