Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Opinie Hildo Laman, 19 sep 2018 13:26

Optietip 99: stoeltje in de TGV van AMD

0 0 Leestijd ongeveer

De optietip van deze week is een butterfly op een van de beste aandelen van 2018, AMD. Verder updates over optietips op de AEX, Amazon, ASML, Boskalis en de DAX.

Het aandeel AMD is in minder dan een half jaar tijd verdrievoudigd. In april stond het aandeel nog rond de $10, inmiddels staat het ruim boven de $30. Het is niet zo dat het aandeel hopeloos ondergewaardeerd was op $10. De wpa dit jaar zal rond de $0,40 bedragen.

De hoge omzet- en winstgroei van het chipbedrijf heeft het aandeel populair gemaakt bij veel beleggers. Ik houd het zeker niet voor onmogelijk dat het aandeel zijn opmars voortzet. Aandelen als Amazon en Nvidia hebben laten zien dat een opgelopen koers en een torenhoge waardering een verdere koersstijging niet uitsluit. Maar op de huidige koers zou ik het aandeel niet durven te kopen. Een niet al te dure optieconstructie durf ik wel aan.

AMD butterfly

Ik heb gekozen voor de AMD jan19 34/45/55 call butterfly. Dat wil zeggen: koop de AMD jan19 35 call één keer voor $4,10, verkoop de jan19 45 call tweemaal voor $1,95 per stuk en koop weer de jan19 55 call één keer voor $1,00. Per saldo kost de butterfly dus $1,20. Deze butterfly gaat geld opleveren als AMD de komende vier maanden tussen 15 en 65% stijgt. Dat is hoog, maar als een paar honderd procent in zes maanden kan, dan is enige tientallen procenten in vier maanden niet ondenkbaar. De maximale waarde van de butterfly is $10, de minimale is $0.

Het is raadzaam om bij uw broker deze butterfly te kopen via een combinatie-order, dus alle drie de poten gecombineerd in één transactie. Bij sommige brokers zal het met twee combinatieorders moeten: één maal een koop van de 35/45 callspread, en vervolgens een verkoop van de 45/55 callspread. Let daarbij wel op de prijzen van de beide combinaties.

AMD jan19 35/45/55 call butterfly
Koop 1 x AMD jan19 35 call $4,10
Verkoop 2 x AMD jan19 45 call $1,95
Koop 1 x AMD jan19 55 call $1,00
Contractgrootte 100
Expiratiedatum 18-jan-19
Risicoschatting gemiddeld
Maximale Winst $880
Maximaal Verlies $120

Updates

Het gewogen gemiddelde rendement staat nog altijd op een matig niveau, 33,0%. Het gewone gemiddelde rendement staat nog wel op 75,2%.

AEX

Voor de callspread van optietip 74 zijn de kansen helaas verkeken. Ook de parachute, optietip 84, zal naar alle waarschijnlijkheid waardeloos aflopen. Vervelend, maar het hoort erbij. Er eindigen nu eenmaal meer tips met verlies dan met winst, maar de winsten in de positieve gevallen zijn groot genoeg om de verliezen elders meer dan goed te maken.

Wat betreft optietip 81, de 1-bij-2 callspread, is er meer hoop. Maar daarvoor zal de AEX-index de komende maanden wel nog aardig moeten oplopen. Voor optietip 91, de oktober callspread, zijn de kansen vrij klein geworden. De AEX zal met een procent of 8 moeten stijgen in een maand tijd wil deze callspread nog een aardige waarde krijgen.

Amazon

Het aandeel Amazon staat nog altijd niet al te ver van $1900. Dit niveau is de ideale stand op de dag van expiratie (19 oktober) voor de Amazon butterfly. Een goede afloop voor deze optietip is dus nog altijd mogelijk. Maar daarvoor moet het sentiment op de beurzen niet erg optimistisch worden. Als dat wel het geval is, is de kans groot dat het aandeel Amazon verder stijgt. Gelukkig zijn er nog andere optietips, die wel profiteren van goedgeluimde beleggers. Het is nog steeds afwachten met deze butterfly.

ASML

De ideale koers voor de butterfly op ASML (optietip 95) is door de forse koersdaling van het aandeel begin september uit beeld geraakt. Het aandeel zal meer dan 20% moeten goedmaken in een maand tijd. Dat lijkt te veel gevraagd. Verkopen heeft ook weinig zin, want de opbrengst zou verwaarloosbaar zijn. Dus resteert niets anders dan wachten en hopen op een wondertje.

Boskalis

Het aandeel Boskalis is de laatste paar weken behoorlijk opgelopen, van ongeveer €24 naar rond €27 op het moment van schrijven. Daardoor is de call die nog over is van optietip 76 inmiddels ongeveer €1,25 waard. Zodoende staat de tip op een aardige plus. Maar voor verkoop vind ik het te vroeg. De call heeft nog zo’n drie maanden te gaan. Bij de eerste de beste winst meteen verkopen zal op de lange termijn tot een slecht resultaat lijden. Er zullen namelijk altijd verliezende tips zijn. Juist grote winsten bij de positieve uitschieters moeten dit teniet doen.

DAX

De DAX staat nog altijd in de min sinds 1 januari. Daardoor staan de twee openstaande optietips (tip 73 en 90) op een flink verlies. De callspread van tip 73 loopt deze vrijdag al af, en ziet er vrij kansloos uit. De DAX zou nog ruim 700 punten moeten oplopen wil het nog wat worden met deze tip. Dat is wat veel voor nog geen drie dagen beurshandel. Optietip 90, de december butterfly, is niet zo kansloos, maar echt kansrijk is hij nu ook weer niet. De index zou de komende drie maanden met zo’n 10% moeten oplopen.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstand: (doorgehaald is gesloten, in €)

72. AEX butterfly 523
73. DAX callspread calendar -199
74. AEX call condor -71
75. AEX put condor -70
76. BOS call & put 89
77. MU callspread -122
78. GLS combinatie 532
68. AEX 1 bij 2 putspread 185
80. SLV call -50
81. AEX 1 bij 2 callspread -53
82. BESI Risk reversal -750
83. AEX butterfly -117
84. AEX 1 bij 2 putspread -51
85. LHA long call en put -65
86. BABA callspread -138
87. AEX callspread calendar -52
88. SBM call calendar 57
89. MT callspread 34
90. DAX butterfly -99
91. AEX Callspread -179
92. AMZN butterfly 4
93. VOW3 butterfly -9
94. HEI callspread -78
95 ASML butterfly -33
96 FLOW callspread -32
97. AEX callspread -43
98 WDI butterfly -28

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!