Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Coca-Cola

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASM International

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BE Semiconductors

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

KAS Bank

Advies
verkopen
image description
Opinie Hildo Laman, 19 apr 14:28

Optietip 80: Glansrijke call voor januari

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Coca-Cola

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASM International

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BE Semiconductors

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

KAS Bank

Advies
verkopen

Deze week is de nieuwe tip een call-optie op zilver, bespreek ik een aantal openstaande AEX tips, een DAX tip en wil ik voor dinsdag de Randstad call gaan verkopen.

Zilver

De opgelopen koersen van de afgelopen week zorgen er voor dat ik even wat minder interessante mogelijkheden zie bij aandelen- en indexopties. De premies in veel opties zijn wat gezakt. Verder staan er nog heel wat optietips open. Daarom wilde ik de optietip van deze week besteden aan iets anders dan de bekende indices of aandelen. Daarmee komt er ook wat meer spreiding in de verschillende optietips. Het gaat om zilver. De afgelopen dagen is de zilverprijs ineens flink opgelopen. Zilver schommelt al meer dan een jaar rond $17,00 per troy ounce. Dat kan zomaar nog een jaar duren, maar ik wilde met deze tip inspelen op de mogelijkheid dat het edelmetaal weer eens de weg omhoog op gaat zoeken. Zeker ben ik daar niet van, dus veel geld wil ik er niet in steken.

Er zijn opties op de Amerikaanse zilver ETF, de iShares Silver Trust (SLV). Helaas zijn deze opties niet bij iedere broker verkrijgbaar. De brokers die met het Interactive brokers platform werken bieden deze opties wel aan. Ik kies voor een heel eenvoudige gekochte call, de SLV jan19 18,00 call. Deze kost op basis van de prijzen van woensdagavond $0,65. Overigens staat de ETF, SLV, iets boven de $16,00, dus grofweg een dollar onder de reguliere zilverprijs.

SLV jan19 18,00 call
Koop SLV jan19 18,00 $0,65
Contractgrootte 100
Expiratiedatum 18-jan-19
Risicoschatting Gemiddeld
Maximale Winst Onbeperkt
Maximaal Verlies $65,00

Updates

Het rendement is de afgelopen week verder opgelopen. De gemiddelde winst per tip staat nu op 82,3%. Het gewogen gemiddelde staat op 71,9%. Dat komt vooral door optietip 73, die nu boven 100% is uitgekomen.

AEX

De AEX is boven 550 punten uitgekomen. Daardoor zijn een aantal AEX tips in waarde gestegen. Vorige week heb ik al beschreven dat verschillende optietips verschillende scenario’s nodig hebben. Anders gezegd; ze zullen dus niet allemaal met dikke winst eindigen. Als de AEX de komende maanden rond 550 punten blijft schommelen is dat bijvoorbeeld gunstig voor optietip 72, de AEX jun18 550/560/570 call butterfly. Als de AEX hard oploopt profiteren tip 61 en tip 70. Mocht een dergelijke stijging de komende weken plaatsvind, wil ik tenminste een van deze twee tips verzilveren. Ik zie de AEX in juni niet op 600 punten staan, dat zou een fantastische stijging betekenen sinds begin april.

DAX

De DAX calspread-calendar (optietip 73) ligt mooi op schema. De April callspread loopt (vrijdag 20 april) naar alle waarschijnlijkheid waardeloos af. De september callspread heeft op het moment van schrijven een waarde van iets meer dan €80. De positie heeft ongeveer €40 gekost, dus op dit moment is er een verdubbeling. Nu winst nemen zou kunnen, een kleine correctie in de koersen is goed denkbaar na de stijging van de laatste paar weken. Maar mijn ervaring is dat geduld beter werkt dan continu de markt een stapje voor proberen te zijn.

Volgende week dinsdag publiceert Randstad de kwartaalresultaten. Er staat nog een Randstad call open (optietip 59). Als deze call de komende dagen nog wat oploopt wil ik deze verkopen. Concreet wil ik op €2,75 verkopen. Op het moment van schrijven is de call ongeveer €2,50 waard. De resultaten zouden dinsdag voor een koerssprong kunnen zorgen, maar voor hetzelfde geld stijgt de koers niet of zakt het juist. Nu kan meer bijna 150% winst geboekt worden, dat wil ik dus proberen.

Aperam

De Aperam april callspread (tip 69) is op niets uitgelopen, tenzij er een wonder geschiedt. Helaas, opstaan en weer doorgaan.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstand: (doorgehaald is gesloten, in € tenzij anders aangegeven)

52. GLPG callspread calendar -123
53. ASML callspread 175
54. NVDA callspr. calendar $450
55. RDSA risk reversal 79
56. WES call calendar -18
57. INTC call calendar 122
58. AEX 1 bij 2 putspread -100
59. RAND call 117
60. AAPL butterfly -$48
61. AEX call calendar -39
62. AMAT callspread $282
63. AEX butterfly 172
64. MU risk reversal 643
65. DAX 1 bij 2 callspread -128
66. ASML callspread 250
67. AEX butterfly -40
68. AEX 1 bij 2 putspread 799
69. AP callspread -69
70. AEX call calendar -15
71. ASML callspread calendar -65
72. AEX butterfly 100
73. DAX callspread calendar 219
74. AEX call condor 60
75. AEX put condor -64
76. BOS call & put 35
77. MU callspread 19
78. GLS combinatie -14
79. DAX butterfly 54

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles