Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 11 apr 2018 08:23

Nieuwe bedrijfsobligaties Volkswagen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

De markt voor bedrijfsobligaties ligt er nog steeds redelijk goed bij. Risico-opslagen bleven afgelopen week vrijwel stabiel, mede dankzij de afnemende vrees voor een escalatie van het Chinees-Amerikaanse handelsconflict. In euro’s genoteerde investmentgrade-bedrijfsobligaties, weerspiegeld door de iBoxx Corporates Index, sloten de week op vrijdag af met een effectief rendement van 1,23%. Dat was ongeveer 4 basispunten hoger dan de week daarvoor. De benchmark noteert alweer drie weken rond dit niveau. In de highyield-markt was er ook nauwelijks verkoopdruk. Het effectief rendement op de iBoxx High Yield index bleef onveranderd op 3,35%.

Volatiele week voor junkleningen

Op de Amerikaanse markt steeg de yield op investmentgrade-bedrijfsobligaties licht naar 4,21%. Junkleningen (iBoxx USD High Yield Liquid index) sloten een volatiele week af op 6,36%. Op de primaire markt blijft het rustig. In Europa kwamen geen nieuwe highyield-leningen naar de markt, maar werd er wel voor in totaal circa €5 mrd aan investmentgrade-papier geplaatst.

Vooral in de autosector was het druk met een aantal nieuwe uitgiftes van Volkswagen en Daimler. De nieuwe leningen van Volkswagen Financial Services hebben een looptijd van drie en vijf jaar en een coupon van respectievelijk 0,375% en 0,875%. Bij Moody’s en S&P krijgen de obligaties een – lagere – investmentgrade-rating. Het concern likt nog altijd de wonden van het dieselschandaal, maar lijkt weer voorzichtig de weg omhoog te hebben gevonden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.