Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

BAM | Hoe beoordeelt u de kwartaalcijfers?

0 0 Leestijd ongeveer

De kwartaalupdate van BAM werd onthaald met een fikse koersdaling van 17% op het moment van schrijven. Een blik op de cijfers en het advies.

Het gecorrigeerde ebitda is mede door een eenmalige bate vorig jaar met een kwart teruggelopen naar €44 mln, waardoor de operationele winstmarge daalde van 4,0% naar 3,1%.

De tegenvaller zit bij de Britse utiliteitsbouw, waar enkele projecten vertraagd zijn. Vorig jaar was bij deze divisie ook al sprake van kostenoverschrijdingen bij een groot project. Ook bij de laatste twee Deense projecten heeft BAM te maken met hogere kosten dan verwacht. Die projecten zitten in de afrondende fase.

Advies aandeel BAM op ‘kopen’

De overige bedrijfsonderdelen presteerden wel goed, waarbij de Nederlandse divisies een hoger resultaat boekten. Positief is dat het orderboek met 9,5% steeg vergeleken met begin dit jaar.

Bovendien verwacht BAM dat de gecorrigeerde ebitda-marge dit jaar binnen de strategische bandbreedte van 4-6% uitkomt. Dat moet vertrouwen geven dat de bouwer de nieuwe projectproblemen snel op kan lossen. Op 5,5 keer de winst voor 2025 blijft het koopadvies voor het aandeel BAM van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ