Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden

Actueel advies

Bayer | Hoe kijkt u aan tegen de kwartaalcijfers?

0 0 Leestijd ongeveer

De marktreactie op de kwartaalcijfers van Bayer was welwillend, maar een diepere blik geeft een genuanceerder beeld.

De omzet van Bayer daalde in het eerste kwartaal met 4,3% naar €13,8 mrd. Die terugval is vooral het gevolg van negatieve valuta-effecten. Op vergelijkbare basis bleef de omzetdaling beperkt tot 0,6%. De ebitda voor eenmalige posten viel met 1,3% terug naar €4,4 mrd.

Bij de gewasdivisie daalde de aangepaste ebitda met 14,2% naar €2,8 mrd, wat voornamelijk veroorzaakt werd door lagere glyfosaatprijzen. Bij de farmatak tekende zich juist een stijging van 8,0% naar €1,2 mrd af dankzij hogere marges.

Resultaatverbetering is nog ver weg

Ondanks het goede beursklimaat is het aandeel dit jaar met 15% gedaald. De belangrijkste reden is dat topman Bill Anderson het plan om het bedrijf op te splitsen drie jaar vooruit heeft geschoven. De kostenmaatregelen die hij eerder aankondigde, werken pas in 2026 goed door in de financiële cijfers. De koersstijging van 3% op dinsdag onderstreept dan ook vooral dat beleggers de lat voor Bayer heel laag leggen. Aangezien een structurele resultaatverbetering nog lang op zich laat wachten, blijft het verkoopadvies voor het aandeel Bayer van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ