Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 9 apr 2018 10:09

Deze 28 Nederlandse aandelen blijven we als pareltjes beschouwen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Op basis van technische analyse kunnen we op dit moment 28 Nederlandse aandelen als pareltjes beschouwen.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts biedt misschien nog instapkans (28 februari 2018)
Aalberts zet aan het begin van het nieuwe beursjaar onvermoeid de positieve trend van 2017 voort. Met 40% koerswinst lijkt 2017 moeilijk te overtreffen. Het aandeel biedt misschien nog een instapkans.
ABN Amro
ABN Amro op weg naar nieuw koersdoel (18 januari 2018)
ABN Amro bevindt zich al meer dan een jaar in een stabiele stijgende trend. Beleggers die destijds zijn ingestapt hebben geen spijt.
Aegon
Aegon worstelt met stijgende steunlijn (29 maart 2018)
Aegon is een van de beter presterende aandelen van de Nederlandse beurs. Dat is onder meer te zien aan de oplopende relatieve-sterktelijn.
AMG
Kracht stijgende trend AMG verzwakt (29 maart 2018)
AMG behoort tot onze succesvolste en langstlopende kooptips. Het aandeel staat al sinds eind 2015 op ‘kopen’, wat een rendement heeft opgeleverd van meer dan 300%.
ArcelorMittal
ArcelorMittal op weg naar koersdoel op €32 (9 februari 2018)
ArcelorMittal blijft zich gestaag voortbewegen binnen een positief trendbeeld. Wel valt het aandeel op dit moment terug vanaf de bovenkant van het trendkanaal.
ASMI
ASMI dicht bij historisch hoogtepunt (25 januari 2018)
ASMI brak in december 2016 uit boven de weerstand rond €40. Beleggers die toen bij de start van de stijgende trend aanhaakten zien een fraaie papieren winst. Voor het verzilveren van de winst is het nog te vroeg.
ASML
ASML zó sterk dat kans op correctie groeit (23 november 2017)
ASML is een schoolvoorbeeld voor de technische analist. Juli vorig jaar gaf het aandeel de aftrap voor de huidige stijgende trend. Dat gebeurde met een uitbraak boven €90. Sindsdien beweegt het zich in een keurig patroon van hogere toppen en bodems.
ASR
Opwaartse trend ASR verliest wat kracht (22 maart 2018)
ASR staat technisch gezien al sinds begin vorig jaar op ‘kopen’. In de tussentijd heeft het aandeel een rendement neergezet van ruim 50%. We hebben vooralsnog geen reden om het koopadvies te wijzigen.
Basic-Fit
Basic-Fit bereikt koersdoel (19 december 2017)
Basic-Fit pakte in september de stijgende trend goed op, met de uitbraak boven €17. Beleggers van het eerste uur hebben geprofiteerd van de daaropvolgende opmars naar het koersdoel op €21. Inmiddels is dit koersdoel bereikt.
Besi
Besi in feeststemming (1 februari 2018)
Besi is een schoolvoorbeeld van een trend die langer doorzet dan aanvankelijk gedacht. In april 2016 maakte de weekgrafiek van Besi een start met de stijgende trend die tot op de dag van vandaag aanhoudt.
Brunel
Brunel biedt vooral kansen (18 januari 2018)
Brunel heeft de laatste maanden stap voor stap het technische beeld verbeterd. Begin november merkten wij al op dat Brunel met de doorbraak van de weerstandslijn en het 40-weeks gemiddelde een andere koers had ingeslagen.
DSM
DSM is en blijft een pareltje (22 maart 2018)
DSM is een van de pareltjes op de beurs. Het koopadvies van april 2016, toen de koers uit het dalend trendkanaal brak, is nog altijd geldig.
Euronext
Euronext bestendigt opwaartse trend (15 maart 2018)
Euronext ligt er al ruim twee jaar goed bij. In februari ging het nóg beter met het aandeel: de beursturbulentie deed de koers zichtbaar goed. Euronext wist nieuwe ‘highs’ neer te zetten.
Galapagos
Galapagos verliest opwaarts momentum (8 december 2017)
Galapagos bevindt zich nog steeds in een stijgende trend, al lijkt het opwaartse drijfvermogen af te nemen.
Heijmans
Heijmans heeft nieuwe impuls nodig (29 maart 2018)
Bij Heijmans zijn sinds eind 2016 de toppen en bodems steeds hoger komen te liggen. Er is inmiddels een opwaarts trendkanaal zichtbaar.
ICT Group
ICT Group pakt de goede draad weer op (1 februari 2018)
ICT Group kwam in november 2015 op ons radarscherm met een vers koopadvies. De stijgende trend heeft sindsdien meerdere keren een lange pauze gekend, maar is op geen enkel moment in gevaar geweest.
IMCD
IMCD naar nieuwe records (1 februari 2018)
IMCD kent een uiterst gezond technisch beeld. En dat is al het geval sinds april 2016. De weekgrafiek laat zien dat het 40-weeks gemiddelde onophoudelijk in opwaartse richting beweegt.
Nedap
Nedap blaakt van zelfvertrouwen (25 januari 2018)
Nedap kent een uitstekend technisch beeld. Dat is al het geval sinds oktober 2016, toen de huidige stijgende trend van start ging. Het aandeel heeft al die tijd niet meer achterom gekeken.
Nieuwe Steen
Opwaarts trendkanaal NSI nog steeds intact (29 maart 2018)
NSI beweegt zich wat anders dan de andere vastgoedaandelen. De vastgoedsector doet het in het algemeen niet zo goed.
NN Group
NN Group op weg naar reeks records (25 januari 2018)
NN Group kent al meer dan een jaar een sterk technisch beeld. De basis lag in december 2016, toen wij de eerste contouren van de huidige stijgende trend oppakten.
Ordina
Ordina witte raaf in beursgeweld (22 februari 2018)
Ordina ontspringt de dans: het technische sentiment krijgt geen vat op het aandeel. Tegen de algemene trend in is de koers opgelopen en dit heeft zelfs geleid tot een nieuw koopsignaal.
Randstad
Randstad maakt positieve draai (16 januari 2018)
Randstad maakt een positieve draai in het technisch beeld. Maandenlang zat het aandeel gevangen in een symmetrisch driehoekspatroon. Een dergelijk patroon geeft een evenwicht aan tussen vraag en aanbod.
Royal Dutch Shell
Shell blijft aantrekkelijk (8 februari 2018)
Royal Dutch Shell kent een positief koersbeeld. Dat is al het geval sinds het aandeel in oktober vorig jaar van start ging met de huidige stijgende trend. Ondanks de correctie van de laatste weken oogt het technische beeld gezond.
Sligro
Sligro blijft beleggers boeien (14 december 2017)
Sligro laat onmiskenbaar een interessant technisch beeld zien. Het aandeel zette in april dit jaar overtuigend een stijgende trend in met de doorbraak van de weerstand rond €36. Sligro blijft boeien.
Van Lanschot
Van Lanschot Kempen op weg naar €32 (1 februari 2018)
Van Lanschot Kempen bevindt zich al sinds eind 2016 in een stijgende trend. Al die tijd heeft het aandeel op basis van een weekslotkoers niet onder het 40-weeks gemiddelde gehandeld.
Vastned
Vastned stijgt nog, met hangen en wurgen (6 april 2018)
In de zomer van vorig jaar hebben we Vastned een koopadvies gegeven. Het aandeel was toen definitief uit het dalend trendkanaal gebroken, waarna het een patroon inzette van steeds hoger liggende toppen en bodems.
Wessanen
Wessanen vindt steun op oude weerstand (29 maart 2018)
Ook Wessanen behoort tot de beter presterende aandelen van de beurs. Wij hebben het aandeel al op ‘kopen’ staan sinds juli 2016, wat een winst van rond de 60% betekent.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwer nog steeds voorbeeldig (22 maart 2018)
Wolters Kluwer heeft lange tijd niet onze (technische) aandacht gehad, maar dat was ook niet nodig. Dit aandeel is een van onze langstlopende koopadviezen.

Kijk voor de actuele koersdoelen en steun- en weerstandniveaus in het digitale magazine van deze week

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!