Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 10 mei 11:45

Heijmans | Goede start voor bouwconcern

0 0 Leestijd ongeveer

Bouwconcern Heijmans ziet de woningverkopen aantrekken en profiteert van veel werk in de infrasector. Het bedrijf handhaaft zijn winstverwachting.

Heijmans heeft in het eerste kwartaal volgens verwachting gepresteerd. De bouw- en infradivisie groeiden zelfs wat harder dan verwacht. Dit is voor een groot deel toe te schrijven aan het toenemende aandeel van terugkerende omzet uit langlopende contracten.

Volgens ceo Ton Hillen is er veel werk in de infrasector, onder meer dankzij de energietransitie en achterstallig onderhoud. Verder doet Heijmans ook weer goede zaken op de woningmarkt. Tot en met april verkocht het 952 woningen, tegen 472 in dezelfde periode vorig jaar.

Consolidatie Van Wanrooij

Een deel van deze groei komt door de consolidatie van vastgoedontwikkelaar Van Wanrooij, maar de trend van stijgende nieuwbouwverkopen zet door. De bouwer wist vooral meer grondgebonden woningen aan particulieren te slijten (+30% op vergelijkbare basis). Daarentegen bleven de verkopen aan beleggers op een gelijk niveau.

Lees ook BAM en Heijmans blijven goedkoop

De gestegen rente, nieuwe huurwet en hogere overdrachtsbelasting doen de investeringsbereidheid van deze groep geen goed. Gezien de structurele schaarste op de woningmarkt heeft Heijmans er vertrouwen in dat de verkoopvolumes op peil blijven voor de middellange termijn.

Advies aandeel Heijmans op ‘kopen’

De orderportefeuille bleef goed gevuld en is van goede kwaliteit. Hierdoor is Heijmans verzekerd van een goede bezetting en kan het een selectief aannamebeleid voeren. Voor dit jaar werd de prognose gehandhaafd, ofwel een omzet van bijna €2,5 mrd en een onderliggende ebitda-marge van minstens 6,5%. Tijdens de beleggersdag op 22 mei komt het bedrijf met nieuwe financiële doelen voor de komende jaren. Heijmans staat er al met al goed voor en heeft afgerekend met zijn zwakke risicocultuur. De k/w van 6,3 doet geen recht aan de verbeterde vooruitzichten. Het koopadvies blijft daarom van kracht.

De auteur heeft een positie in Heijmans

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ