Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Advies Hildo Laman, 22 mrt 12:05

Verwachte deceptie bij AND

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Zoals verwacht heeft AND in 2017 een enorme omzetdaling voor de kiezen gekregen.

De omzet van AND is vorig jaar met maar liefst 80,8% gedaald. Dit resultaat was na de halfjaarcijferpresentatie van augustus geen verrassing meer, maar het blijft vervelend voor de aandeelhouders die het toch wilden (blijven) proberen met AND. Wij hebben het aandeel een half jaar geleden al op ‘verkopen’ gezet, en dat bleek een juiste beslissing. Vandaag, na de bekendmaking van de jaarcijfers, staat het aandeel ruim 10% lager. AND is daarmee onder €5,00 uitgekomen. Twaalf maanden eerder stond het aandeel nog in de buurt van de €10.

We veranderen ons advies niet, het blijft ‘verkopen’. Het is nog steeds mogelijk dat AND een aantal (relatief) grote contracten zal afsluiten, waardoor het in een keer toch weer een mooie winst kan presenteren. Maar voor hetzelfde geld wordt dit jaar een herhaling van 2017, en dan zal het aandeel alleen maar verder wegzakken. Het bedrijf durft zelf al geen verwachting af te geven voor dit jaar. Voor buitenstaanders is het dus helemaal gokken wat het zal worden. Risico hoort bij beleggen, maar het risico vinden we hier veel te groot.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee