Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Advies Hildo Laman, 20 aug 2021 10:09

Nvidia | Mooie cijfers maar ook onzekerheid rond overname Arm

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Nvidia noteert door de cijfers een mooie plus. Het bedrijf heeft weer een prachtig kwartaalrapport afgeleverd. Wel beginnen er twijfels te ontstaan inzake de geplande overname van Arm door het bedrijf.

De chipspeler heeft andermaal bijzonder mooie kwartaalcijfers gepresenteerd, het aandeel Nvidia staat einde dag bijna 4% in het groen. De omzet is met maar liefst 68,3% gegroeid ten opzichte van vorig jaar en de nettowinst is zelfs 281,7% gestegen. Voor het derde kwartaal verwacht de chipontwerper ongeveer 44% omzetgroei. Ik verwacht op basis van de gegeven verwachtingen een winstgroei van zo’n 80%.

Hogere taxatie voor het aandeel

Vanwege de mooie cijfers verhoog ik mijn taxatie voor de winst per aandeel (wpa) voor dit jaar van $3,50 naar $3,65. Ook de schatting voor ’22 verhoog ik een beetje, van $3,90 naar $4,00. Met een koers van het aandeel van $190 en uitgaande van de wpa-schatting voor volgend jaar is de k/w 47,5. Dat is fors, maar de gemiddelde jaarlijkse omzetgroei over de afgelopen vijf jaar is dat ook, met maar liefst 39%. Zo gek is de waardering dus ook niet.

Overname Arm

In september vorig jaar werd bekend dat Nvidia de Britse chipontwerper Arm wil overnemen. Ik heb eerder al betwijfeld of deze overname zonder slag of stoot door zal gaan. Concurrenten van Nvidia, zoals Samsung en Qualcomm, zijn klanten van Arm en zouden dus ook klanten van Nvidia kunnen worden als de overname doorgaat.

Dat vinden die partijen geen goed vooruitzicht, en dat hebben ze ook al laten weten. Inmiddels blijkt dat de voortgang van de overname inderdaad minder voorspoedig gaat dan Nvdia had gehoopt. In de mondelinge toelichting wordt deze vertraging nu voor het eerst ook vermeld.

Volgens een bericht op de financiële website Bloomberg wil de Britse toezichthouder de overname niet goedkeuren. Ook China zou moeilijk kunnen gaan doen. Ik houd er nog steeds rekening mee dat deze overname helemaal niet doorgaat, of slechts in een sterk afgezwakte vorm. Dat kan de komende tijd een obstakel zijn voor het aandeel Nvidia.

Aandeel Nvidia blijft op ‘houden’

Mocht de overname van Arm afketsen, dan zou dat echter ook weer geen ramp zijn voor Nvidia. Het bedrijf is zeer succesvol met zijn grafische GeForce RTX-kaarten, met producten voor zelfrijdende auto’s en met chips voor datacenters. Die kracht zal niet verdwijnen als de overname niet doorgaat. Maar teleurstelling over een mislukte overname en de hoge waardering kunnen wel een rem zijn op de koersontwikkeling. Mijn advies voor het aandeel Nvidia gaat daarom niet verder dan ‘houden’.

Aandeel Nvidia kerngegevens

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!