Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Opties Hildo Laman, 28 jul 2021 13:10

Optietip 236 | NN Group op en over de €50

0 0 Leestijd ongeveer

De optietip van deze week is voor het eerst een call op het aandeel NN Group. Verder updates over optietips op Aalberts, AMG, Aperam, Besi, Heineken en Vopak.

Ik heb nog nooit eerder een optietip geopend op NN Group, dat in de AEX staat. Het aandeel is tussen eind oktober ’20 en maart dit jaar gestegen van ongeveer €30 naar €40. De laatste maanden ligt de koers nog steeds rond die €40. Met de optietip van deze week wil ik inspelen op een eventueel vervolg van de koersstijging. Mogelijk kan een verkoop van NN Investment Partners voor een positieve beweging zorgen bij dit aandeel.

Optieconstructie NN Group

Ik heb gekozen voor een eenvoudige gekochte call: koop de NN jun22 50 call voor €0,51 per stuk. Met de contractgrootte van 100 is dat een totale inleg van €51. Dat is ook het maximale verlies. Ik heb gekozen voor een vrij hoge uitoefenprijs. Dat past binnen de strategie. Ik wil altijd de kosten binnen de perken houden en inspelen op koersstijgingen. Een lagere uitoefenprijs betekent een hogere investering.

De keuze is verder gevallen op de expiratiemaand juni 2022 omdat dit een behoorlijke periode geeft waarin er het een en ander kan gebeuren. Het aandeel zal namelijk wel met meer dan 20% moeten oplopen wil er intrinsieke waarde ontstaan. In een positief scenario kan de call ruim voor expiratie verkocht worden. Als de koers van het aandeel dit jaar al of begin volgend jaar rond de €50 uitkomt, dan zou de call een dusdanige waarde kunnen hebben dat verkoop interessant wordt.

NN jun22 50 call
Koop NN jun22 50 call € 0,51
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 17 juni ’22
Risicoschatting Laag
Maximale winst Onbeperkt
Maximaal verlies € 51,00

Updates

Het gemiddelde gewogen rendement is opgelopen naar 52,9%. Rekenkundig is het 71,1%. Een aantal aandelen die er in voorgaande weken niet zo lekker bij lagen zijn deze weken weer aardig hersteld, wat in de tussenstanden her en der te zien is.

Aalberts

Aalberts heeft een mooie koerssprong gemaakt na de halfjaarcijfers. Dat komt goed uit voor de callspread op dit aandeel (optietip 224). Die is nu ongeveer €3,50 waard. Dat is mooi, de aankoopprijs is €1,30. Maar met nog maanden te gaan tot expiratie zie ik geen reden voor haast. Mocht de waarde de komende weken of maand rond €5 komen te liggen, dan wordt verkoop wel interessant. Dan is namelijk de helft van de maximale waarde (€10) bereikt. Maar voor nu is het dus nog afwachten.

AMG

Het aandeel AMG kukelde midden juli ineens van ongeveer €29 naar €26. Inmiddels is het weer hersteld naar meer dan €28 (woensdagochtend). Er resteert nog voldoende tijd voor de callspread (optietip 228). Die loopt pas in maart af. Ik denk dus voorlopig niet aan verkoop.

Aperam

Vrijdag maakt Aperam de halfjaarresultaten bekend. Er staat al een tijdje een call calendar op Aperam open (optietip 223). De verkochte call loopt in september af. In het ideale scenario staat de koers van het aandeel dan net onder €55. Dan loopt de verkochte call waardeloos af. De gekochte call loopt dan nog een half jaar. Die zal dus zeker nog een aardige waarde hebben als Aperam in september net onder €55 staat. Ik wacht dus voorlopig nog even af. Als vrijdag de cijfers tegenvallen, is het mogelijk dat ik de verkochte september call terugkoop. Dat zou het risico wegnemen dat deze call later voor een flink bedrag teruggekocht zal moeten worden.

Besi

Besi had de pech dat het mooie cijfers op een magere beursdag presenteerde. De koersreactie bleef daardoor beperkt. Maar desondanks staat de callspread op Besi (optietip 212) op een aardige winst. De huidige waarde is ongeveer €3,80. Vorige week had ik nog het voornemen om te verkopen als de waarde rond €4 zou uitkomen. Door de goede cijfers leg ik de lat nu iets hoger neer: €5,00. Er zijn nog zo’n zeven weken te gaan. Als het aandeel de komende weken met 3 of 4% stijgt, zal die €5,00 kunnen lukken. Als over twee of drie weken verkoop nog niet gelukt is, zal ik opnieuw bekijken wat de tactiek wordt. Dan is er namelijk niet bijster veel tijd meer tot de expiratie in september.

Heineken

Maandag komt Heineken met de halfjaarcijfers. De callspread op Heineken (optietip 220) is op dit moment ongeveer €2,25 waard. De expiratie komt nu snel dichterbij, er zijn nog zo’n zeven weken. Als de koersreactie maandag negatief is, zal de waarde van de callspread als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als de reactie daarentegen positief is, is het omgekeerd natuurlijk: dan zal de waarde flink toenemen. Tot nu toe heb ik geen optietips gesloten kort voor de cijferpublicatie. Dat pakte soms goed uit (Aalberts) en soms verkeerd (Akzo). Je kunt beter consequent zijn, dus ik blijf ook bij Heineken zitten. Een uitzondering maak ik als het aandeel Heineken deze week toch nog een aardige stijging meepakt. Als in dat geval de spread verkocht kan worden voor bijvoorbeeld €4, dan zal ik dan doen. Dat maakt blijven zitten namelijk riskanter, er is simpelweg meer geld te verliezen bij een negatieve reactie.

Vopak

De koersreactie bij Vopak vandaag op de cijfers is negatief. Dat is slecht nieuws voor de call op dit aandeel (optietip 230). Die is nu minder dan een dubbeltje waard. Daarvoor ga ik niet verkopen. Mocht er de komende maanden koersherstel komen bij het aandeel en daarmee de call, dan kan dat een mooi moment zijn om te verkopen. Ik wacht dus op een eventueel herstel.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstanden: (in €, doorgehaald is gesloten)

208. BOS call 13
209. SLV callspread -88
210. MT calendar 321
211. TKW callspread -156
212. BES callspread 145
213. IWM butterfly -55
214. BAY call -183
215. RD callspread -45
216. BAS call -131
217. DAX butterfly 72
218. MU callspread -246
219. AKZA call -44
220. HEI callspread 136
221. ING call -24
222. SPY butterfly -74
223. AP calendar 109
224. AAI callspread 214
225. AEX butterfly 103
226. GOLD callspread -51
227. INTC callspread -49
228. AMG callspread -33
229. OCI callspread -51
230. VPK call -36
231. VOW3 callspread -116
232. PHIA Calendar -24
233. AEX calspread 6
234. AAPL call calendar -36
235. SPY callspread 39

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ