Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Actueel Jaap Barendregt, 12 mei 10:51

Beurzen Vandaag | BAM en ArcelorMittal in het rood

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX stijgt licht, de AMX verliest een beetje en dat gold gisteren ook al voor de Dow Jones. Beleggers willen de winsten van het koersherstel niet missen, maar toch is het sentiment nu bepaald niet positief.

NEDERLAND

De AEX-index opende vanochtend licht positief (+0,4%), waar de AMX-index 0,4% inlverde. Net als gisteren in de VS is er koerswinst voor bedrijven die met gezondheid te maken hebben, zoals Galapagos, Pharming en Corbion. Vastgoed (Eurocommercial Properties en Unibail-Rodamco-Westfield) vormt vandaag weer de achterhoede vanwege zorgen over het incasseren van de huren. BAM en ArcelorMittal zijn negatief in het nieuws. De een vanwege onverwacht slechte prestaties (BAM), de ander vanwege een emissie (Arcelor Mittal).

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Galapagos +2,9%
 • Besi +1,8%
 • Ahold Delhaize +1,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Arcelor Mittal -6,9%
 • BAM -5,7%
 • Eurocommercial Properties -2,9%

EUROPA

De Eurostoxx500-index opende vanochtend met een plus van 0,3%. Deutsche Post rapporteerde goede omzetcijfers en meldde dat de ebit-doelstelling voor 2022 van €5,3 mrd nog recht overeind staat. Engie  daalde daarentegen flink. Corona en het warme weer hebben de energie-afname bedrijf verminderd. Allianz zag dat veel beleggingsgeld bij dochter Pimco werd weggetrokken op zoek naar veiliger beleggingen. Wij hebben een houdadvies voor de Duitse verzekeraar staan.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Deutsche Post +2,8%
 • Ahold +1,7%
 • Orange +1,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Engie -3,2%
 • Allianz -2,4%
 • Airbus -1,9%

VERENIGDE STATEN

In de VS zorgden aan het einde van de beursdag de sectoren gezondheidszorg en technologie dat de Dow Jones slecht met een min van 0,5% sloot. Industriële bedrijven Boeing en Caterpillar waren weer grote dalers.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Pfizer +2,4%
 • Merck +2,0%
 • Apple +1,6%

Grootste dalers Dow Jones:

 • American Express -4,7%
 • Boeing -3,4%
 • Caterpillar -3,1%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het beleggerssentiment is volatiel. De lijn die het verschil tussen de optimisten (bulls) en de pessimisten (bears) weergeeft, flitst flink op en neer in onderstaande Bloomberg-grafiek. Op dit moment overheersen de pessimisten onder de beleggers. Er is een waarde bereikt die dicht in de buurt ligt van het diepste punt in 2013 en wellicht is het sentiment op weg is naar een ander dieptepunt, dat van begin 2009. Maar het kan verkeren, getuige de vele bewegingen omhoog.

Beurzen Vandaag | Vlak geopend

AGENDA

Bedrijfscijfers:
Eckert & Ziegler en Allianz met kwartaalcijfers

Macrocijfers:
Inflatie Nederland, april jaar-op-jaar (verwacht: 0,9%; vorig: 1,4%)
Ondernemersvertrouwen VS, april (verwacht: 74; vorig: 96,4)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.