Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 26 apr 09:00

Société Générale | Ahold Delhaize goed bestand tegen crisis

0 0 Leestijd ongeveer

Bedrijfsmodel en financiële positie van Ahold Delhaize kunnen de coronacrisis aan, stelt Société Générale.

Voorafgaand aan de publicatie van de eerstekwartaalcijfers op 7 mei gaf Ahold Delhaize onlangs al een indicatie van de ontwikkelingen in het eerste kwartaal. Die zijn positief voor zowel de omzetgroei als de operationele winstmarge. Toch verhoogde Ahold Delhaize de verwachtingen niet voor het volledige jaar. De voorzichtige houding van het management is verstandig, oordeelt Société Générale. Er is immers nog veel onzekerheid over de consumentenbestedingen en het consumptiegedrag in de tweede helft van het jaar. Bovendien moet Ahold Delhaize ook kosten maken voor de veiligheid van klanten en medewerkers.

Toch is Société Générale zelf wel positiever geworden over de supermarktgroep. Als de beperkende maatregelen/lockdowns in totaal twaalf weken aanhouden dan heeft dat mogelijk een positief effect op de omzet van dit jaar van 4,7%.

Aandeleninkoop

Voorzichtigheidshalve gaat de bank dit jaar uit van een procentpunt extra omzetgroei in 2020 en een ruim 2% hogere prognose van de operationele winst. Société Générale past zijn verwachting voor de winst per aandeel voor dit jaar met bijna 12% aan tot €1,90. Dat is vooral het gevolg van lagere belastingen en inkoop van eigen aandelen. Ondanks de coronacrisis houdt Ahold Delhaize vast aan het plan om dit jaar voor €1 mrd aan eigen aandelen in te kopen. Dat kan prima, want de supermarktgroep stevent dit jaar af op free cash flow van zeker €1,5 mrd. Ook is de balans solide. De verhouding tussen netto-schuld en ebitda staat zelfs inclusief de leaseverplichtingen op een alleszins redelijke 2,1. Société Générale verhoogt dan ook het advies voor Ahold Delhaize van ‘houden’ naar ‘kopen’ bij een koersdoel van €26 (was €21,5).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.