Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Populair deze week | Aandelen met veilig dividend

0 0 Leestijd ongeveer

Welke artikelen zijn deze week het meeste gelezen op Beleggers Belangen? Zoals altijd is er weer veel belangstelling voor dividend, net als voor de tip van de week

1. Aandelen met een veilig dividend
De coronacrisis dwingt bedrijven tot drastische maatregelen. Net als bij ons schrapt ook in de VS het ene na het andere bedrijf het dividend. Op Wall Street noteren echter ook aandelen waarvan het dividend veilig is. Dividend Aristocrats gooien hun reputatie niet zomaar te grabbel. Zij zijn aan hun stand verplicht om winst uit te keren.

2. Tip van de Week | Beleggen met korting in traditionele en virtuele computers
Technologiebedrijven kunnen relatief goed overeind blijven in quarantainetijden. Toch zijn aandelen van veel van dit soort bedrijven flink goedkoper geworden. Dat biedt kansen voor beleggers.

3. Advieswijziging | Pharming krijgt corona-boost
De koers van Pharming schiet omhoog na het bericht dat een middel mogelijk effectief is tegen Covid-19.

4. Optietips | Goed gebruik maken van de lage koersen
Lagere koersen kunnen koopkansen bieden. Met opties kan voor bescheiden bedragen worden ingespeeld op koersherstel van een aandeel of een index. Ik bespreek vier tips voor koersherstel, en een voor een daling.

5. Tipterugblik | Columbia Sportswear nog altijd koopwaardig
Dit jaar wordt het bedrijf hard geraakt door de coronacrisis met vorige week het schrappen van het dividend als gevolg.

Gratis artikelen

1. Dividendnieuws | Verlagingen maar ook verhogingen
Het houdt niet op met beursgenoteerde bedrijven die aankondigen hun dividend te schrappen in verband met de Covid-19 pandemie. Ook ditmaal zijn er weer veel grote namen in Europa die het dividend staken of flink verlagen. Gelukkig is er ook positief nieuws met twee Amerikaanse Dividend Aristocrats die hun dividend afgelopen week met een mooi percentage verhoogden

2. Credit Suisse | Geen reden dividendstop verzekeraars
Credit Suisse is verrast door het negatieve dividendadvies van DNB voor Nederlandse verzekeraars.

3. Nieuwe koper bedrijfsobligaties tempert stijging risicopremies
De Amerikaanse centrale bank koopt bedrijfsobligaties op. De Fed wil daarmee voorkomen dat risicopremies hard stijgen en bedrijven (verder) in problemen komen.

4. Tipterugblik | MGM Growth Properties nog steeds interessant
Een jaar geleden tipte ik de casino REIT MGM Growth Properties op een koers van $31. Centraal stond het hoge dividendrendement van deze nieuwkomer op de beurs.

5. Geen nieuwe aankopen voor de portefeuilles?
Twee weken geleden werd in het redactioneel commentaar geschreven dat beleggers van gedaalde koersen gebruik moeten maken om nieuwe posities in te nemen.

Verder waren zoals elke week ook ‘de advieswijzigingen’ en ‘populair deze week’ weer bij de lijst van best gelezen artikelen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!