Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Geen nieuwe aankopen voor de portefeuilles?

0 0 Leestijd ongeveer

Twee weken geleden werd in het redactioneel commentaar geschreven dat beleggers van gedaalde koersen gebruik moeten maken om nieuwe posities in te nemen.

Naar aanleiding van die oproep volgt nu de vraag of de beheerders van de voorbeeldportefeuilles wel naar die aanbeveling hebben gehandeld. Allereerst: er is in maart wél een mutatie geweest: beheerder Karel Mercx van de Defensieve portefeuille zag vorige maand goud hard onderuit gegaan. Hij voorzag echter ook dat de stimulering door overheden en centrale banken ervoor gaat zorgen dat goud straks weer nieuwe all time highs zal noteren. Hij breidde daarom de positie van goud met ongeveer 6 procentpunt uit.

Geen aankopen

Maar andere beheerders deden inderdaad geen aankopen. Beheerder Menno van Hoven van de Dividendportefeuille had zijn laatste cash ingezet voor de aanschaf van Tecan en Castellum in januari. Daarmee had Van Hoven geen middelen meer in maart.

En voor de ETF-portefeuille merkt Hildo Laman op, dat de daling door corona precies vier weken duurde. “De daling van eind 2018 duurde vier maanden. De daling van 2008/2009 duurde anderhalf jaar. Ik heb daarom geen haast gemaakt met een aankoop. Achteraf was dat een onjuiste beslissing. Maar er komen altijd weer nieuwe kansen.”

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.