Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 21 apr 15:42

Advieswijziging | Pharming krijgt corona-boost

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van Pharming schiet omhoog na het bericht dat een middel mogelijk effectief is tegen Covid-19.

Een test met Ruconest bij vijf coronapatiënten met gerelateerde ernstige longontsteking, leverde volgens Pharming bemoedigende resultaten op. Bij vier patiënten verdween binnen 48 uur de koorts en namen de ontstekingswaarden in het bloed af. De resultaten zijn aanleiding om een internationaal onderzoek te starten met maximaal 150 patiënten.

Overdreven koersreactie

Het is positief dat er nieuw bewijs komt voor een bredere inzetbaarheid van Ruconest. De testgroep is echter zeer klein en er worden momenteel zoveel middelen getest, dat het hoogst twijfelachtig is of Ruconest een rol kan spelen bij de coronabestrijding. De overdreven koersreactie (+30%) vormt aanleiding om de koopaanbeveling aan te passen naar een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!