Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Populair deze week: extreem dividend, koopkansen farma en tech

0 0 Leestijd ongeveer

Welke artikelen zijn deze week het meeste gelezen op Beleggers Belangen? De aandacht ging uit naar het hoogseizoen dividend en naar het verslag van onze chatsessie: beleggen in tijden van corona.

Betaalde artikelen:

1. Hoogseizoen dividend | Extreme rendementen in aantocht
De komende maanden noteert een groot deel van de Nederlandse aandelen weer ex-dividend. We geven een overzicht van de grootste uitschieters en meest in het oog springende gebeurtenissen voor 2020.

2. Stresstest internationaal | Koopkansen in farma en medische technologie
In aansluiting op onze stresstest van vorige week voor Nederlandse aandelen, houden we deze week internationale aandelen tegen het licht. Vooral aandelen uit sectoren die op de Nederlandse markt nauwelijks zijn vertegenwoordigd, springen er positief uit. We zien vooral koopkansen in farma en medische technologie.

3. Dividendverlagingen stapelen zich op door coronacrisis
De coronacrisis raakt veel bedrijven hard en heeft inmiddels al tot een flink aantal dividendverlagingen geleid bij bekende namen.

4. Coronavirus dwingt Shell tot stevige maatregelen
Onder druk van de corona-epidemie heeft Royal Dutch Shell aangekondigd om de komende twaalf maanden $3 mrd tot $4 mrd te bezuinigen op de operationele kosten.

5. Tesla | Recente koersval biedt mooi instapmoment
Tesla ligt op het gebied van elektrisch en autonoom rijden jaren voor op de concurrentie. Het bedrijf beschikt daarnaast over voldoende middelen om op korte termijn aan haar verplichtingen te voldoen. De recente koersval biedt een mooi instapmoment.

Gratis artikelen

1. Beleggen in tijden van corona: in gesprek met de redactie
Het zijn sombere tijden op de beurs, waar de dagen met enorme koersverliezen elkaar de laatste tijd in rap tempo zijn opgevolgd. Om beleggers door de onrustige financiële markten te loodsen organiseerde Beleggers Belangen een chatsessie waarin onze abonnees vragen konden stellen aan de redactie. Een verslag van de belangrijkste onderwerpen.

2. De zeven grootste beleggingsblunders onder de loep
Om je geld op een adequate manier voor je te laten werken, is het essentieel om valkuilen te vermijden. We nemen de zeven grootste beleggingsblunders onder de loep. Want iedereen maakt fouten, en beleggers zijn daar helaas geen uitzondering op.

3. De favoriete sectoren van Barclays
Na de koersdalingen van de afgelopen weken ogen veel Europese aandelensectoren goedkoop, stelt Barclays. De bank onderwerpt Europese aandelensectoren aan een stresstest en noemt zijn favorieten.

4. Staan Intel en Applied Materials er financieel gezien nog goed voor?
De koers van Intel is de afgelopen maand gezakt van iets boven de $60 naar rond de $45. Applied Materials stond op soortgelijk niveau, maar is sindsdien gezakt naar minder dan $38. Toch staan beide bedrijven er financieel gezien goed voor.

Verder waren zoals elke week ook de advieswijzigingen en ‘populair deze week’ weer bij de lijst van best gelezen artikelen.

Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!