Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 21 mrt 09:00

De favoriete sectoren van Barclays

0 0 Leestijd ongeveer

Na de koersdalingen van de afgelopen weken ogen veel Europese aandelensectoren goedkoop, stelt Barclays. De bank onderwerpt Europese aandelensectoren aan een stresstest en noemt zijn favorieten.

De MSCI Europe Index noteert tegen een koers-winstverhouding van 10 op basis van de winstverwachtingen voor het lopende jaar. Dat is ruim 20% goedkoper dan de afgelopen vijftien jaar het geval was. Op sectorniveau zijn de verschillen soms nog groter. Zo noteren banken tegen een 47% lagere k/w dan de afgelopen vijftien jaar gebruikelijk was. Deze waarderingen zeggen Barclays echter niet heel erg veel omdat ze van huidige winsttaxaties uitgaan. De bank onderwierp de Europese aandelensectoren dan ook aan een stresstest. In deze test keek de bank terug op de winstdalingen per sector in de laatste drie recessies. De brede MSCI Europe Index zag de winst per aandeel gedurende deze perioden met gemiddeld 34% dalen.

Duur en goedkoop

Maar ook hier waren de verschillen tussen de sectoren aanzienlijk. In de autosector bedroeg de gemiddelde daling van de w.p.a. in de laatste drie recessies liefst 55%. Sectoren als Gezondheidszorg en Voeding & Drank wisten ook tijdens recessies de winst per aandeel – met zo’n 4% – te laten stijgen. Barclays berekende per sector de k/w op basis van de winstontwikkeling gedurende recessies en vergeleek deze met de huidige waardering. Volgens Barclays zijn sectoren als Chemie, Luxegoederen, Retail en Technologische hardware nu duur. Energie, Bouw en Entertainment zijn erg goedkoop en banken en nutsbedrijven redelijk goedkoop. De analyse verandert overigens niets aan de sectorvoorkeur van de bank. Barclays houdt een voorkeur voor Financials, Industrie, Nuts en Technologie en is minder enthousiast over Telecom en Cyclische consumentengoederen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.