Opkomende verkiezingen | Van kleine tot grote impact
Op 7 mei vinden de langverwachte algemene verkiezingen plaats in Thailand, dat een lange geschiedenis kent van militaire coups.
De ontwikkelingen in opkomende markten gaan in een razend tempo en de definities van het paraplubegrip verschuiven net zo snel als de inschatting van de risico's. Is het beleggen in landen als Rusland, China, Brazilië en India een roekeloze gok of een voorschot op de toekomstige economische wereldorde?
Op 7 mei vinden de langverwachte algemene verkiezingen plaats in Thailand, dat een lange geschiedenis kent van militaire coups.
Beleggers hoeven weinig te verwachten van Amerikaanse aandelen. De bank ziet echter wel een aantal redenen om te kijken naar opkomende markten.
Op Latijns-Amerikaanse beurzen is 2022 een prima beleggingsjaar. Op basis van de waardering en gunstige trends, verdient het continent, bijvoorbeeld via de iShares MSCI Latin America ETF, een grotere weging in de portefeuille.
Er zijn vier, of eigenlijk vijf redenen waarom een belegging in Indonesië aantrekkelijk is. Het thema valt met de Lyxor MSCI Indonesia ETF te bespelen.
In opkomende landen wordt beleid gemaakt onder het gesternte van een grote waaier aan politieke systemen, variërend van volwaardige democratische systemen tot strak geleide communistische regimes.
Een beetje provocerende titel misschien voor deze column, aangezien we die inflatie allemaal elke dag voelen. Als we onze dagelijkse boodschappen afrekenen, onze ouderwetse verbrandingsmotor-auto voorzien van benzine of diesel of onze overnachting in een hotel aftikken.
De schuldproblemen van Rusland, Sri Lanka en Libanon trokken de aandacht in de eerste helft van 2022. Een nieuwe schuldencrisis dreigt nu veel meer landen in de problemen lijken te komen.
Een half jaar geleden hield ik de lezers die wereldwijd in aandelen beleggen voor om in te zetten op opkomende markten in plaats van ontwikkelde markten. Tijd voor een tussenstand.
Fidelity is positiever geworden over de aandelenmarkten in de VS en Azië exclusief Japan en negatiever over de aandelen uit Europa.
Opkomende markten zijn geen succes dit jaar op de beurzen. Dat is niet zo heel bijzonder: de meeste aandelenindices staan in de min. Maar over een langere periode bekeken hebben opkomende markten ook niet het rendement opgeleverd dat er jarenlang van verwacht werd.