Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Fidelity | Aziatische aandelen favoriet

0 0 Leestijd ongeveer

Fidelity is positiever geworden over de aandelenmarkten in de VS en Azië exclusief Japan en negatiever over de aandelen uit Europa.

Fidelity heeft zijn mening over Amerikaanse aandelen verhoogd van licht negatief naar neutraal. De binnenlandse economie is grotendeels zelfvoorzienend wat betreft gas, olie en vele voedingsmiddelen. Wel zal het consumentenvertrouwen lijden onder de geopolitieke onrust. De hoge inflatie zal de lagere inkomensgroepen onevenredig hard treffen, maar de gezinsbalansen zijn nog steeds sterk.

Aziatische favorieten

Voor Azië exclusief Japan heeft Fidelity de mening bijgesteld van negatief naar licht positief. Binnen de opkomende Aziatische landen presteerden Indonesië en India de afgelopen periode beter dan verwacht. Verder bevestigde de Chinese regering opnieuw haar strategie en rekent op een bbp-groei van 5,5%. Om dit te ondersteunen zijn er gerichte versoepelingen binnen de vastgoedsector en grotere belastingverlagingen voor het mkb en de verwerkende industrie gepland. Fidelity denkt dat deze aanpak positief moet uitpakken voor Chinese aandelen. Verder kunnen de hoge grondstoffenprijzen voordelig zijn voor Australië, dat een sleutelrol speelt in de regio.

Over Japanse aandelen is de mening van Fidelity gedaald van licht positief naar neutraal, omdat de economie kwetsbaar is voor verstoringen in de toeleveringsketen en energie- en grondstoffentekorten. Daarnaast kan strakker monetair beleid in de VS een negatieve invloed hebben op het Japanse marktsentiment.

Risico op recessie

Ook over Europese aandelen is Fidelity voorzichtiger geworden. Hogere grondstoffenprijzen, verstoringen in toeleveringsketens en vluchtelingenkwesties vergroten het risico op een recessie. Ondertussen lijkt de ECB zich meer zorgen te maken over de inflatie. De opinie is bijgesteld van neutraal naar licht negatief.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.