Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Advies Hildo Laman, 10 okt 2019 12:30

CM.com verlengt inschrijvingstermijn beursgang (update)

0 0 Leestijd ongeveer

De inschrijvingsperiode voor de beursgang van CM.com is verlengd. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe lang de verlenging gaat duren. Ook is de eerste geplande handelsdag dus nog niet bekend. Dat heeft gevolgen voor het advies om in te schrijven op de beursgang.

Beursgang CM.com gaat niet door
De beursgang van CM.com gaat niet door. In een kort persbericht laat het bedrijf weten dat de marktomstandigheden ongunstig waren. Lees hier verder.

Waarschijnlijk hebben onvoldoende beleggers op de beursgang ingeschreven, waardoor deze op dit moment niet kan doorgaan. De desinteresse kan komen doordat beleggers niet overtuigd zijn van de waarde van het aandeel zoals het nu geïntroduceerd wordt. Ook de handelsbesprekingen tussen de VS en China van 10 en 11 oktober kan echter een rol kan spelen. Het effect hiervan op de Amerikaanse beurs kan groot zijn. Het is denkbaar dat veel beleggers daarom langs de zijlijn willen blijven staan tot er meer duidelijkheid is over de toekomst en de reacties van de beurzen.

Als veel beleggers de huidige waardering van CM.com te hoog vinden, dan zal een verlenging geen verschil maken. Als de handelsbesprekingen een obstakel vormen, dan kan het alsnog goed komen met de introductie. Als de top op een of andere manier positief afgesloten wordt – zelfs al ligt er geen definitief akkoord – kan dat de inschrijvingsbereidheid onder beleggers aanwakkeren. Eindigen de besprekingen in een mislukking, zullen de beurzen dalen. Het is dan denkbaar dat de beursintroductie van CM.com voorlopig niet doorgaat.

Afwachten

Door de onduidelijkheid wacht ik ook even af. Ik ben er nog niet uit of ik mijn eerdere advies, ‘inschrijven’, handhaaf, of dat ik het advies verander in ‘niet inschrijven’. Er komt nog een bericht van CM met de nieuwe planning te aanzien van de beursgang. Intussen zal vrijdagavond grotendeels duidelijk zijn wat de handelsbesprekingen hebben opgeleverd. Voor wie inmiddels heeft ingeschreven, luidt mijn tussenadvies om de inschrijving te annuleren. Eventueel kan dan later opnieuw worden ingeschreven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!