Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Actueel Karel Mercx, 18 apr 10:35

Beurzen vandaag: PostNL, Unilever en Kering vallen op

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Het kwartaalcijferseizoen is inmiddels in volle gang. Dit zorgt ervoor dat er meerdere bedrijven met procenten hoger open of procenten lager.

NEDERLAND

Het CBS meldt dat het aantal werklozen in Nederland is gedaald tot 307.000. Hiermee was de werkloosheid voor het eerst lager dan voor het begin van de crisis in 2008. Unilever is de grootste stijger in de AEX met 1,8%. Het bedrijf kwam met cijfers en verhoogde het dividend met 6%.

PostNL is de grootste daler van de dag, maar dat komt omdat het aandeel ex-dividend gaat; anders zou het zijn gestegen. De AEX opende 0,13% hoger, waardoor de jaarwinst steeg naar 16,2%. De AMX opende 16 basispunten lager, waardoor de jaarwinst daalde naar 25,1%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:15:

 • Arcadis +6,6%
 • Unilever +1,8%
 • Heineken +0,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:15:

 • PostNL -4,9%
 • ArcelorMittal -1,7%
 • AMG -1,4%

EUROPA

De Eurostoxx50 daalde met 3 basispunten en bracht het jaarrendement daarmee op 15,8%. In het vorige kwartaal liet Gucci, een onderdeel van Kering, fantastische cijfers zien. In het eerste kwartaal slaagde het onderdeel er echter niet in de verwachtingen te overtreffen, waardoor Kering daalde met 7,5% bij opening. Een half uur later was het verlies teruggelopen tot 5,7%

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30:

 • Schneider +2,6%
 • Unilever +2,1%
 • AB Inbev +0,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30:

 • Kering -5,7%
 • Volkswagen -1,3%
 • Société Générale -1,1%

VERENIGDE STATEN

Het was een dag van uitersten in de Verenigde Staten. Het aandeel Qualcomm ($96 mrd) heeft zijn juridische ruzie met Apple opgelost en steeg in twee dagen tijd met 40%, De index met de 100 grootste Amerikaanse technologieindex bereikte, mede door Qualcomm, een nieuwe hoogste stand ooit. Het rendement sinds de financiële crisis is daarmee opgelopen tot 722%.

De aandelen van zorgverzekeraars gingen gisteren verder onderuit uit angst voor een nieuw voorstel van de Democratische partij voor een landelijke zorgverzekering. Unitedhealth, een zorgverzekeraar met een beurswaarde van ruim $200 mrd, zag gisteren zijn verlies over 2019 verder oplopen tot 13%. De Amerikaanse financials zorgden ervoor dat de Dow Jones toch nog onveranderd sloot.

Onderzoeksbureau Factset verwacht dat Amerikaanse bedrijven in het eerste kwartaal de winst zullen zien dalen met 4,3%.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers in de Verenigde Staten:

AGENDA

GRAFIEK VAN DE DAG

Februari en maart waren de eerste twee maanden achter elkaar in minimaal 15 jaar dat de opgestelde balans van de centrale banken van de VS, Eurozone, Japan en China kromp. Het record van de balans was in maart 2018 en de all time high van de wereldwijde aandelenmarkt was jan 2018.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!