Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Stephen Hendriks

Merck

MerckHet Amerikaanse farmaceutische concern Merck & Co (merck.com) is een afsplitsing van het door de Duitse familie Merck opgerichte bedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat tot de zeventiende eeuw. Merck & Co was de Amerikaanse dochteronderneming van deze Duitse moeder die tijdens de Eerste Wereldoorlog, in 1917, door de Amerikaanse overheid werd geconfisqueerd. De Amerikaanse overheid verkocht de aandelen per openbaar bod. Twee jaar later kocht George Merck, een Amerikaanse telg van de familie, de aandelen terug. Begin 1970 kreeg het aandeel Merck & Co een notering aan de beurs van New York. Nog altijd is er enige verwarring met de Duitse voorganger, Merck KGaA, die sinds 1995 aan de beurs Van Frankfurt is genoteerd. Na de verkoop van de consumentendivisie is Merck een bijna pure farmaceut (inclusief de vaccindivisie, waarin ook een joint venture met Sanofi is opgenomen) met een relatief kleine divisie diergeneeskunde. Met enige regelmaat komt de Bijna 54% van de omzet van de belangrijke farmadivisie wordt buiten de Amerikaanse thuismarkt behaald. Diabetesmedicijn Januvia is met afstand het best verkochte middel van Merck. Daarnaast heeft is het bedrijf een van de voorlopers op het gebied van immuno-oncologie. 

Merck

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Merck bevestigt dalende trend
Technische AnalyseHarry Geels, 11 mei 2018 14:30

Merck bevestigt dalende trend

Merck heeft recent de dalende trend bevestigd door af te ketsen op een weerstandslijn. Het verkoopadvies blijft dan ook gehandhaafd. Dit advies dateert van november vorig jaar, toen de koers hard was weggezakt.

0 0
Afbeelding bij artikel Merck blijft kwetsbaar
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 23 feb 2018 14:30

Merck blijft kwetsbaar

Merck (MRK) heeft een paar volatiele maanden achter de rug. De scherpe koersval van eind vorig jaar zette de huidige dalende trend in gang.

0 0
Afbeelding bij artikel Roche kan twijfel niet wegnemen
AdviesStephen Hendriks, 6 feb 2018 14:00

Roche kan twijfel niet wegnemen

Roche presenteerde redelijke jaarcijfers, maar ook een wat conservatieve omzet- en winstprognose voor het lopende jaar. Generieke concurrentie voor het biotechportfolio is de boosdoener.

0 0