Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 11 feb 15:23

Fagron groeit door

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Dankzij sterke omzetgroei in de Verenigde Staten heeft Fagron een mooi vierde kwartaal achter de rug.

Bij Fagron zette de groeiversnelling die zich in de loop van 2018 aftekende door. De omzetstijging versnelde van bijna 10% over de eerste negen maanden naar 14% in het vierde kwartaal. Bij de cijferpublicatie in november blikte het concern al optimistisch vooruit op het jaareinde en 2019.

Geen nare verrassingen

In tegenstelling tot eerdere kwartalen waren er bovendien geen nare verrassingen voor beleggers. Voorbeelden uit 2018 waren een tegenvallende winstontwikkeling door eenmalige kosten en stijgende amortisatielasten. In plaats daarvan maakte de Amerikaanse divisie het afgelopen halfjaar indruk met een stijging van de winstmarge van 11 naar 15%. Dankzij de overname van Humco en groei bij de nieuwe fabriek in Wichita schoot de omzet in dit land  omhoog (+46% naar €113,5 mln). Op concernniveau steeg de omzet met 9% naar €471,7 mln. Het bedrijf kan de omzet in 2019 verder opschroeven, terwijl de winst per aandeel kan stijgen richting €0,90 (k/w 19,3). Fagron verdient nog steeds een koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!