Updates

Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Coca-Cola

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASM International

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BE Semiconductors

Advies
kopen
image description
Tips Hildo Laman, 21 aug 09:45

Tip: veelbelovend biotechnologiebedrijf

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Coca-Cola

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASM International

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BE Semiconductors

Advies
kopen

Nektar Therapeutics heeft een aantal veelbelovende medicijnen in de pijplijn. Bovendien heeft het voldoende geld in kas om de ontwikkelingskosten de komende jaren te kunnen dragen.

Nektar Therapeutics is een biotechnologiebedrijf dat verschillende medicijnen ontwikkelt. Het is onder andere bezig op het gebied van immuno-oncologie. Dat betekent dat het eigen immuunsysteem wordt ingezet bij de bestrijding van kanker. Ook is er een pijnstiller in ontwikkeling tegen rugpijn die minder verslavend zou moeten zijn dan gebruikelijk. In de VS is een groot aantal mensen verslaafd aan pijnstillers.

Nektar heeft eerder dit jaar samenwerking met Bristol-Myers Squibb (BMS) aangekondigd om samen verder te werken aan een kankermedicijn dat Nektar tot op heden alleen ontwikkelde. Daarvoor heeft BMS $1,0 mrd betaald, en voor $850 mln aan aandelen Nektar gekocht, voor $102,60 per stuk. In ruil daarvoor krijgt BMS 35% van de toekomstige opbrengsten van het middel. Dit is een goede deal voor Nektar; het ontvangt een fors bedrag voor het medicijn en mag 65% van de toekomstige opbrengst nog zelf houden ook.

Voldoende geld

Het aandeel Nektar is interessant om een aantal redenen. Om te beginnen heeft het bedrijf geld genoeg. Door de betaling van BMS heeft Nektar nu een behoorlijke hoeveelheid cash op de balans. Daardoor kan het bedrijf de komende jaren de ontwikkelingskosten en andere lasten dragen zonder dat het nieuwe financiering nodig heeft. Daarnaast is de zogenoemde pijplijn van medicijnen kansrijk. Vooral de genoemde pijnstiller en het kankermedicijn dat nu met BMS wordt ontwikkeld zou in de nabije toekomst (de komende jaren) een financieel succes kunnen worden. De pijnstiller kan volgend jaar mei al goedgekeurd zijn. Er zijn daarnaast medicijnen die nog jaren te gaan hebben voor eventuele goedkeuring en introductie.

Risico Nektar

De gebruikelijke waarschuwing is wel op zijn plaats: aandelen kunnen ook zakken, en biotechnologieaandelen zijn bijzonder gevoelig. Een slecht onderzoeksresultaat van een van de medicijnen of een afkeuring van een medicijn kan voor forse koersverliezen zorgen. En in een algemeen negatief beurssentiment zijn dit soort aandelen ongewild. Dit aandeel is dus alleen geschikt voor beleggers die dit risico kunnen en willen dragen, en een beperkte weging in de portefeuille is ook op z’n plaats.

Nektar Therapeutics
Fondscode: NKTR
Beurs Nasdaq
Hoogste koers 12 mnd $111,36
Laagste koers 12 mnd $17,51
Beurswaarde $10,4 mrd
Koers-winstverhouding 2018 (t) 15,7
Dividendrendement (t)

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles