Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 8 aug 16:35

Fanuc is dit jaar flink gezakt, wat moet ik nu met dit aandeel?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Het aandeel Fanuc blijft vooral achter, omdat het Japanse bedrijf in het lopende boekjaar een naar verwachting 7% lagere omzet zal boeken. Het gebroken boekjaar loopt tot en met maart 2019. De voorgaande boekjaren werd er wel groei geboekt. Fanuc is een onderneming die tot de roboticasector gerekend wordt. Van die sector wordt veel groei verwacht, waardoor de aandelen meestal een hoge waardering hebben. Als die groei dan uitblijft, is de teleurstelling groot. We hebben hier in het artikel over robotisering in november ook voor gewaarschuwd.

Toekomst Fanuc

Gelukkig is er ook reden tot optimisme bij Fanuc; voor de volgende boekjaren wordt wel groei verwacht. Verder is de financiële positie riant, en heeft het bedrijf veel cash en geen uitstaande leningen. De waardering is met een k/w van ongeveer 26 momenteel aan de hoge kant. Maar als de komende jaren de groei zoals verwacht weer terugkeert, zal dit mee blijken te vallen. Waarschijnlijk is enig geduld wel nodig. De komende kwartalen zal de omzetontwikkeling nog niet zo goed zijn.
Wie dit aandeel heeft kan het aanhouden, wachtend op verbetering. Omdat wij de Japanse beurs niet op voet volgen, zullen we dat met dit Japanse aandeel ook niet doen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!