Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 8 aug 14:50

Wat vindt u van het Zweedse ingenieursbureau Sweco?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Na de overname van Grontmij in 2015 mag Sweco zich het grootste ingenieursbureau in Europa noemen. De Zweden hebben veel profijt van deze acquisitie. Grontmij draait inmiddels op volle toeren dankzij herstel van de Nederlandse markt en leverde vorig jaar door compensabele verliezen nog een mooie belastingbate op. In het tweede kwartaal steeg de omzet in Nederland op autonome basis met 10% en verdubbelde de ebit-marge naar 6,8%. Daarmee leverde de Nederlandse tak een aanzienlijke bijdrage aan de winst- en omzetgroei van Sweco.

Stevige waardering Sweco

Ook de vraag elders in Noord-Europa, waar de belangrijkste afzetmarkten voor Sweco zich bevinden, trekt goed aan. De groepsomzet steeg in het tweede kwartaal met 15% naar SEK4,9 mrd en de ebita kwam bijna 50% hoger uit op SEK464 mln. Gecorrigeerd voor positieve kalendereffecten werd de winst met een kwart opgevoerd. Hoewel Sweco geen winstverwachting afgeeft, is het positief over de marktvooruitzichten. Wij denken echter dat de winstgroei volgend jaar beduidend afzwakt omdat de winstmarges in Nederland en Denemarken dit jaar normaliseren. Daarom vinden we het aandeel bij een pittige k/w van 22,5 voor 2018 niet aantrekkelijk.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!