Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 7 aug 2018 15:33

Goed presterend DowDuPont is terughoudend over de rest van het jaar

0 0 Leestijd ongeveer

DowDuPont is een fusiebedrijf met sterke markten, maar de verwachtingen vallen iets tegen.

‘In het tweede kwartaal krijgt de onderneming de wind vol in de zeilen’, zo meldden wij op 11 mei over DowDuPont. En dat bleek te kloppen. De kwartaalomzet van DowDuPont steeg 17%, naar $24,2 mld (proformacijfers, dus alsof het bedrijf een jaar eerder ook bestond). Alle drie de divisies ( Agriculture, Material Science en Specialty Products) presteerden goed, waarbij de omzet van de divisie Agriculture (+25%) profiteerde van achterstanden uit het eerste kwartaal door slechte weersomstandigheden.

Nettowinst en advies

De (aangepaste) nettowinst steeg met 41%, naar $1,37, waar $1,30 was verwacht. Het bedrijf zit in zijn verwachting voor heel 2018 echter onder de marktramingen. Wij blijven met een k/w van 16,1 daarom bij ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!