Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 7 aug 15:33

Goed presterend DowDuPont is terughoudend over de rest van het jaar

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

DowDuPont is een fusiebedrijf met sterke markten, maar de verwachtingen vallen iets tegen.

‘In het tweede kwartaal krijgt de onderneming de wind vol in de zeilen’, zo meldden wij op 11 mei over DowDuPont. En dat bleek te kloppen. De kwartaalomzet van DowDuPont steeg 17%, naar $24,2 mld (proformacijfers, dus alsof het bedrijf een jaar eerder ook bestond). Alle drie de divisies ( Agriculture, Material Science en Specialty Products) presteerden goed, waarbij de omzet van de divisie Agriculture (+25%) profiteerde van achterstanden uit het eerste kwartaal door slechte weersomstandigheden.

Nettowinst en advies

De (aangepaste) nettowinst steeg met 41%, naar $1,37, waar $1,30 was verwacht. Het bedrijf zit in zijn verwachting voor heel 2018 echter onder de marktramingen. Wij blijven met een k/w van 16,1 daarom bij ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!