Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hildo Laman, 11 jul 15:30

Heeft u favoriete aandelen voor een covered call-strategie?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Een covered call strategie is eigenlijk het inruilen van een deel van het mogelijke aandelenrendement voor een hoger rendement in geval van een beperkte stijging of een daling. Welke aandelen hier het meest geschikt voor zijn, is echter niet zomaar te zeggen. Het hangt af van de persoonlijke voorkeuren ten opzichte van (mogelijk) rendement en risico. Dat kunnen beleggers het beste zelf beoordelen.

Voorbeeld

Een voorbeeld. Een volatiel aandeel zal relatief hogere call-optieprijzen hebben. Deze aandelen lijken dus het meest interessant. Dat kunnen ze ook zijn, maar door het verkopen van een call geef je het mogelijke rendement boven de uitoefenprijs weg aan de koper van de call. Dat zal vaak geen probleem zijn, omdat de koers van het aandeel uiteindelijk niet zo hoog komt. Maar er zullen ook gevallen zijn dat een aandeel er wel bovenuit komt, bijvoorbeeld door een overname.

Aan de andere kant kan een volatiel aandeel ook hard dalen. De ontvangen callpremie verlicht het leed enigszins. Maar het probleem blijft dat het verlies bij een koersdaling nog altijd fors kan zijn, terwijl de winstmogelijkheden gemaximeerd zijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!