Klopt het dat de Franse bronbelasting wordt verlaagd? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
image description
Opinie Jaap Barendregt, 27 apr 09:18

Klopt het dat de Franse bronbelasting wordt verlaagd?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen

Op 6 maart jl publiceerde het blad De Tijd een artikel over het verlagen van de Franse bronbelasting. Hoewel toch opmerkelijk nieuws, zeker gezien de commotie in Nederland over het voorstel om eventueel de dividendbelasting te verlagen met 15%, vind ik nergens iets terug over het verminderen van de Franse dividendbelasting met 17,2% en wel met ingang van 1 januari jl. Mooi nieuws ook voor ons Nederlanders. Als dit waar is, dan geen moeizaam traject meer om het dividend, dat boven de 15% is ingehouden, terug te vorderen. Mijn vraag aan u is: bent u bekend met met deze aanpassing?

Antwoord van Erik Jansen, fiscaal expert Beleggers Belangen:

Wij spraken een Franse fiscalist en uw bericht klopt. Op 30 december 2017 heeft het Franse parlement voor buitenlandse belastingplichtigen besloten de Franse dividendbelasting te verlagen tot 12,8%. Een en ander is ingegaan in per 1 januari 2018. Nu is voor mij alleen nog de vraag hoe Total, AXA en andere bedrijven kunnen weten wie van hun aandeelhouders binnen- en wie buitenlands belastingplichtig is. De aandelen zijn immers aan toonder. Wij zijn benieuwd of een en ander goed gaat worden toegepast.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles