Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Erik Klooster, 23 apr 2018 09:52

Onze vijftien internationale kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Beleggers Belangen ziet vijftien majeure internationale aandelen die u wat ons betreft met een gerust hart kunt kopen.

Het zijn vijftien Amerikaanse en Europese aandelen waarmee u op basis van fundamentele analyse de komende twaalf maanden in onze ogen koerswinst kunt boeken.

Overzicht kooptips

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het advies ‘kopen’ hebben voorzien.

Adviesverlaging

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor internationale aandelen. Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Huidige fundamentele adviezen

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele adviezen voor buitenlandse aandelen.

AB InBev
Brouwer verkoopt weer meer bier (5 maart 2018)
Eind 2017 bracht de grootste bierbrouwer ter wereld na twee jaar van daling weer een toename én hogere inkomsten per hectoliter. Reden om ons verkoopadvies te herzien.
Allianz
Allianz laat zich niet van de wijs brengen (19 februari 2018)
Natuurrampen speelden Allianz in 2017 parten. Een dividendverhoging geeft echter aan dat de verzekeraar zich niet door incidentele tegenvallers van de wijs laat brengen.
BHP Biliton
BHP Biliton: Mijnbouwers beleven mooie tijden (8 januari 2018)
Mijnbouwers bevonden zich tussen 2011 en 2016 in zwaar weer. In de periode van hoogconjunctuur werd zwaar geïnvesteerd in nieuwe productie en werden overnames duur betaald. Toen de markt verslechterde, bleven overcapaciteit en een hoge schuldgraad over. Vorig jaar is de zon weer doorgebroken.
Eon
Focus Eon gaat zich uitbetalen (13 maart 2018)
In een complexe transactie neemt Eon een groot deel van Innogy over. Hierdoor neemt de focus van het nutsbedrijf toe, terwijl de groeivooruitzichten verbeteren.
Experian
Experian gaat langzaam maar zeker vooruit (27 november 2017)
Experian ziet de omzet langzaam maar gestaag stijgen. Het bedrijf profiteert van de diversificatiestrategie, maar heeft wat last van Brexit-onzekerheid.
Facebook
Techreuzen hebben de wind even flink tegen (11 april 2018)
Tijdenlang groeiden de bomen tot in de hemel voor technologiereuzen Apple, Facebook, Amazon en Alphabet. Inmiddels is het sentiment na een reeks incidenten echter behoorlijk omgeslagen.
General Electric
General Electric zit in zwaar weer (30 januari 2018)
General Electric (GE) ging in 2017 met 45% onderuit. Daarmee was het met afstand het zwakste aandeel in de Dow Jones, die zelf met 25% steeg. GE zit al sinds 1907 onafgebroken in de index, en maakte er al in het beginjaar 1896 deel van uit. Inmiddels is het de vraag hoe lang het bedrijf deze prestigieuze positie nog kan vasthouden.
Home Depot
Huizenmarkt geeft Home Depot rugwind (21 februari 2018)
Home Depot doet dankzij de bloeiende Amerikaanse huizenmarkt goede zaken en rekent ook dit jaar op een sterke winstgroei. De hypotheekrente moet echter niet te hard oplopen.
Intel
Vertrek Apple is geen ramp voor Intel (4 april 2018)
Nu het stof wat is neergedwarreld na de alarmerende berichten over beveiligingsproblemen met grote hoeveelheden computerchips, blijken de gevolgen voor chipfabrikant Intel mee te vallen.

Lufthansa
Lufthansa verhoogt dividend (19 maart 2018)
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa realiseert een recordwinst en toont vertrouwen in de toekomst met een verhoging van het dividend.
LVMH
Vliegende start voor LVMH (10 april 2018)
Het Franse luxehuis LVMH verrast met een veel beter dan verwachte omzetgroei over het eerste kwartaal. Alle divisies presteerden beter dan voorzien, waarbij de groei vooral werd aangejaagd door de modedivisie (+16%) en het vlaggenschip Louis Vuitton.
McDonald’s
McDonald’s groeit weer fors (30 januari 2018)
McDonald’s kende de laaste vijf jaar een dip in de omzetstijging. Het bedrijf herstelt zich echter en dat was goed zichtbaar in de vierdekwartaalcijfers.
Novartis
Novartis betaalt hoge prijs voor Avexis (10 april 2018)
De Zwitserse farmaceut doet met Avexis een strategisch begrijpelijke maar wel dure overname. De overnamepremie van 88% is fors. Daar staat tegenover dat de Zwitsers toegang krijgen tot een innovatieve gentherapie om de spierziekte SMA bij kinderen te genezen.
Roche
Roche kan twijfel niet wegnemen (6 februari 2018)
Roche presenteerde redelijke jaarcijfers, maar ook een wat conservatieve omzet- en winstprognose voor het lopende jaar. Generieke concurrentie voor het biotechportfolio is de boosdoener.
Vinci
Rooskleurige toekomst voor Vinci (13 februari 2018)
Vinci is vooral bekend van Franse tolpoortjes, maar is veel actiever in bouw en infrastructuur. De jaarcijfers vertoonden groei in alle onderdelen.
Vodafone
Vodafone valt in derde kwartaal licht tegen (5 februari 2018)
De Britse telecomonderneming Vodafone kende over het derde kwartaal van 2017/’18 met 1,1% een licht tegenvallende autonome omzetgroei. In 2016/’17 was die groei +1,7% geweest.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!