Omzetgroei Tesco gevoed door vers voedsel en kant-en-klaar maaltijden - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 11 apr 12:38

Omzetgroei Tesco gevoed door vers voedsel en kant-en-klaar maaltijden

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Omzetgroei Tesco: De Britse grootgrutter presenteerde goede vierdekwartaalcijfers, maar 2018/19 wordt moeilijker.

Kwam Tesco’s omzetgroei bij dezelfde winkels in het VK en Ierland in het vierde kwartaal van het boekjaar 2016/17 nog uit op 0,6%, nu was dat 2,4%. Het is heel 2017/18 al hoger. Vooral vers voedsel en kant-en-klaar maaltijden hebben aan populariteit gewonnen. Elders (Centraal Europa en Azië) is die omzetgroei echter nog niet goed. Daardoor kwam de totale omzetgroei bij dezelfde winkels in het kwartaal uit op 0,4% en dat was hetzelfde als in 2016/17.

Operationeel resultaat en advies

De kwaliteit van de cijfers zat wat mij betreft vooral in het operationele resultaat. De bezuinigingen hebben de toename hiervan licht versneld tegenover de eerste zes maanden van het boekjaar. Toen steeg het resultaat bij constante wisselkoersen met 23,7%, over heel 2017/18 was dat 25,9%. Buitengewone posten zorgden voor een nettowinst van £1,2 mrd tegen een verlies van £0,05 mrd in 2016/17. Wij verwachten voor 2018/19 een minder goed jaar en hebben anticiperend daarop vorige week al een verkoopadvies gegeven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles