Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Technische Analyse Harry Geels, 30 mrt 2018 12:30

HSBC ziet koers kelderen

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

HSBC heeft zo’n snelle daling achter de rug dat wij ons eerder afgegeven koopadvies moeten bijstellen. De koersdaling toonde zich in verschillende gradaties. Ten eerste zakte de koers door de onderkant van het stijgend trendkanaal. Daarna is het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde gaan dalen. En tot slot kwam het aandeel ook even terecht onder de bodem van de herfst van vorig jaar, rond de 670p. De koers van HSBC staat overigens niet overtuigend onder dit niveau, anders zou het zelfs tijd zijn voor een verkoopadvies.

Negatieve divergentie bij HSBC

Verder is een duidelijk negatieve divergentie te zien tussen de tot voor kort stijgende koers en de MACD-indicator, die juist lagere toppen toonde. Negatieve divergenties zijn op zichzelf nooit een verkoopsignaal. Dat is wel het geval als er diverse andere bevestigingen zichtbaar zijn, zoals neerwaartse doorbraken door belangrijke steunlijnen.

HSBC

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.