Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Actueel advies

Technische Analyse Harry Geels, 30 mrt 2018 12:30

HSBC ziet koers kelderen

0 0 Leestijd ongeveer

HSBC heeft zo’n snelle daling achter de rug dat wij ons eerder afgegeven koopadvies moeten bijstellen. De koersdaling toonde zich in verschillende gradaties. Ten eerste zakte de koers door de onderkant van het stijgend trendkanaal. Daarna is het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde gaan dalen. En tot slot kwam het aandeel ook even terecht onder de bodem van de herfst van vorig jaar, rond de 670p. De koers van HSBC staat overigens niet overtuigend onder dit niveau, anders zou het zelfs tijd zijn voor een verkoopadvies.

Negatieve divergentie bij HSBC

Verder is een duidelijk negatieve divergentie te zien tussen de tot voor kort stijgende koers en de MACD-indicator, die juist lagere toppen toonde. Negatieve divergenties zijn op zichzelf nooit een verkoopsignaal. Dat is wel het geval als er diverse andere bevestigingen zichtbaar zijn, zoals neerwaartse doorbraken door belangrijke steunlijnen.

HSBC

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.