Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 29 mrt 2018 10:12

Na koersfluctuaties zijn dit onze zeventien (nieuwe) verkoopadviezen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Op basis van technische analyse geven wij na de koersfluctuaties van de afgelopen maanden op de internationale aandelenmarkten zeventien (nieuwe) verkoopadviezen.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze Technische Analyse-verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van andere Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een advieshoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.
De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen.

AB InBev onder verkoopdruk (20 december 2017)
AB InBev heeft beleggers in 2017 weinig goeds gebracht. Het aandeel liet hoofdzakelijk een zijwaarts koersverloop zien tussen €110 aan de bovenkant en €95 aan de onderkant.

AT&T in de contramine (19 januari 2018)
AT&T (T) kenmerkt zich door een volatiel koersverloop. Binnen de grotere dalende trend heeft zich tussen half november en eind december een scherp herstel voorgedaan.

Bayer krijgt nieuw koersdoel op €85 (16 februari 2018)
Bayer lijkt op veel andere Europese aandelen wat betreft het technische beeld. Er is sprake van diverse negatieve ontwikkelingen achter elkaar. Ten eerste zakte de koers door een belangrijk steunniveau (bij Bayer is dat de horizontale steun op €104)

Carrefour ontsnapt aan verkoopdruk (8 december 2017)
Carrefour viel in augustus bij ons in ongenade na een duikeling onder het steunniveau rond €21. In korte tijd zakte het aandeel verder weg naar het geformuleerde koersdoel op €18.

Deutsche Bank krijgt nieuw koersdoel (28 maart 2018)
Net als bij veel andere Europese bankaandelen is de trend voor Deutsche Bank neerwaarts gedraaid.

Deutsche Telekom geeft dalende trend vrij spel (9 februari 2018)
Deutsche Telekom is recent verder verzwakt. Dat is geen verrassing. Er waren al zwakke elementen binnen het technische beeld: het dalende verloop van het 40-weeks gemiddelde en de positie van het aandeel eronder.

General Electric in neerwaartse spiraal (9 februari 2018)
General Electric (GE) kenmerkt zich in de weekgrafiek door een sterke neerwaartse spiraal. Sinds het begin van de dalende trend in mei vorig jaar is de beurswaarde nagenoeg gehalveerd. Elke herstelbeweging bleef beperkt in zowel duur als omvang.

Hochtief toont herstel in dalende trend (16 maart 2018)
Hochtief staat al sinds afgelopen herfst op de verkooplijst. Toen zakte het aandeel door de onderkant van het stijgend trendkanaal. Daarnaast veranderde het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde van richting: van stijgend naar dalend.

Merck blijft kwetsbaar (23 februari 2018)
Merck (MRK) heeft een paar volatiele maanden achter de rug. De scherpe koersval van eind vorig jaar zette de huidige dalende trend in gang.

Nestlé voltooit dubbele top (16 februari 2018)
Nestlé heeft een dubbele topformatie voltooid. Dit is een patroon waarbij twee toppen op gelijke hoogte worden gevormd, in dit geval op CHF86. Daarna is de koers gedaald onder de horizontale trendlijn, die zich rond CHF80 bevindt.

Philip Morris in negatieve spiraal (16 februari 2018)
Philip Morris (PM) blijft al sinds de zomer van vorig jaar achter bij het marktgemiddelde op Wall Street. In november schreven wij al dat de koopinteresse onder beleggers was weggevallen.

Procter & Gamble start dalende trend (9 februari 2018)
Procter & Gamble (PG) heeft zich een jaar lang hoofdzakelijk zijwaarts voortbewogen. De fluctuaties rond het 40-weeks gemiddelde bleven zonder duidelijke trend.

Sanofi heeft gifbeker nog niet leeg (15 december 2017)
Sanofi laat een koersverloop zien dat enigszins vergelijkbaar is met dat van Bayer. Dat betekent dat wij tot in oktober de verwachting hadden dat de stijgende trend het aandeel naar hogere niveaus kon tillen.

Siemens start dalende trend (23 februari 2018)
Siemens laat een klassieke overgang zien van een stijgende naar een dalende trend. De stijgende trend wist zich te handhaven tot begin 2017. Daarna was sprake van een zijwaarts verloop met gelijke koerstoppen rond €125 en een horizontaal bewegend 40-weeks gemiddelde.

Telefónica doet stap terug (20 december 2017)
Telefónica zit al lange tijd in het slop. Sinds maart glijdt de beurskoers van het aandeel steeds verder weg.

Teva laat herstel in dalende trend zien (16 maart 2018)
Een van de meest succesvolle technische verkooptips van dit moment is Teva. Sinds we het advies in maart 2016 op ‘verkopen’ hebben gezet, is de koers 65% gezakt.

Vodafone rond psychologische steun (16 februari 2018)
Vodafone heeft recent te maken gekregen met een dusdanige verzwakking van het technische beeld, dat wij niet ontkomen aan een adviesverlaging.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!