Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Martijn van Herpen, 9 jan 2018 16:55

Slechts 2 dalers in AEX

0 0 Leestijd ongeveer

De eerste beursweek van 2018 bestond voor de AEX louter uit groene dagen. Slechts twee aandelen wisten niet positief te eindigen. Dit alles zorgde voor het heuglijke nieuws van een hoogste stand van de AEX in tien jaar. 

Al met al sloot de AEX afgelopen beursweek (dinsdag tot en met maandag) bijna 3% in de plus. Grootste stijger was Randstad, zonder dat het bedrijf met inhoudelijk nieuws naar buiten kwam. Randstad lijkt te profiteren van adviesverhogingen van Credit Suisse en Morgen Stanley, die het aandeel beide op ‘overwogen’ plaatsten.

Altice opende dinsdag fors hoger na de mededeling dat het zijn belang van 67,2% in Altice USA gaat afstoten. Daarnaast gaat Altice Europe reorganiseren. Dit zou beide in staat moeten stellen om zich meer te richten op specifieke kansen.

ArcelorMittal meldde dat het de portfolio zonne-energie uitbreidt met de acquisitie van Exosun. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van trackapparatuur voor bedrijven met grote velden zonnepanelen. Deze trackers stellen de zonnepanelen in staat om zich op te stellen in de richting waaruit de zon schijnt.

Galapagos (weekperformance +7,5%) kwam op zondag met positieve voorlopige resultaten voor het middel GLPG1972. In een fase Ib-studie bij osteoarthritis-patiënten in de VS werd het middel goed getolereerd door de proefpersonen. Galapagos verwacht later dit jaar te beginnen met de fase II-studie.

Grootste achterblijver afgelopen week was RELX, ogenschijnlijk zonder enig nieuws. De tweede dissonant tussen alle stijgende aandelen was Gemalto. Gemalto kwam met het bericht dat de Bank van Cyprus het bedrijf heeft geselecteerd voor de levering van ‘s werelds eerste biometrische EMV-betaalkaart. Bij deze techniek wordt gebruikgemaakt van de vingerafdruk van de kaarthouder in plaats van een PIN-code. De betaalkaart is ontworpen om maximale beveiliging en privacy te verschaffen en is compatibel met bestaande betaalterminals in Cyprus. Ondanks de selectie door de Bank van Cyprus sloot Gemalto op weekbasis vrijwel vlak.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.