Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 16 mei 2017 17:43

Home Depot groeit stevig

0 0 Leestijd ongeveer

De bouwmarkten van Home Depot profiteren van de florerende Amerikaanse huizenmarkt. Voor ons is het reden om het advies te verhogen naar ‘kopen’. 

Home Depot weet zich te onderscheiden van andere retailbedrijven als grootgrutters en warenhuizen. Deze staan onder druk vanwege prijsdeflatie (onder meer door concurrentie), een lagere koopbereidheid bij de consument en doordat de klanten producten kopen langs andere wegen dan via de winkel. We hebben het dan natuurlijk vooral over  internet. De bouwmarkten van Home Depot kunnen zich echter opnieuw verheugen in een grote populariteit. Amerikanen zijn massaal bezig hun huizen op te knappen. Zij worden daarin gestimuleerd doordat de huizenprijzen zich gunstig ontwikkelen. Dat maakt het aantrekkelijk om aan die hogere waardering zelf een bijdrage te leveren door de huizen mooier en luxueuzer te maken. Home Depot is vooral actief in de VS, maar heeft ook winkels in Canada en Mexico.

Kwartaalcijfers
De omzet over het eerste kwartaal steeg met 4,9%, tot $23,9 mrd. De omzet in dezelfde winkels als vorig jaar (vergelijkbare omzet) steeg zelfs met 5,5%. In de VS was dat zelfs 6,0%. De kosten die direct verbonden zijn aan de omzet (zoals materiaal) stegen iets meer dan 4,9%, maar de algemene verkoopkosten (waaronder marketing) en afschrijvingen juist minder dan 4,9%. Het operationeel resultaat (ebit) steeg daardoor met 8,8%, naar $3,3 mrd. De nettowinst kwam uit op $2 mrd, een toename van bijna 12%. Door aandeleninkoop kwam de nettowinst per aandeel uit op een stijging van 16%, naar $1,67. Met deze uitkomsten zat Home Depot aan de bovenkant van de bandbreedte van de schattingen van de analisten en soms zelfs erboven. Dat laatste gold voor de vergelijkbare omzet.
Voor heel 2017 blijft het bedrijf met een totale omzetverwachting van +4,6% aan de voorzichtige kant. Voor de winst per aandeel denkt het bedrijf door de aandeleninkoop aan een toename van 11% in plaats van de eerdere 10,5%. Bij een vrij hoge k/w van 21,9 gaan we desondanks weer van ‘houden’ naar ‘kopen’.

 

Lees ook: Beleggers niet gerust op toekomst Home Depot


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!