Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Update

Home Depot

Advies
kopen
Update

Cisco

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden
Update

walmart

Advies
houden
Update

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Deutsche Bank

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 12 jan 2017 09:16

Commentaar: Tien aandelen om meteen te verkopen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

Arcadis

Advies
kopen
Update

Vodafone

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Carrefour

Advies
verkopen

Met enige regelmaat ontvang ik vragen over hoe beleggers moeten omgaan met afwijkende adviezen voor één en hetzelfde aandeel bij fundamentele analyse (FA) en technische analyse (TA). Het standaardantwoord is dat het twee totaal verschillende analysemethoden zijn die vaker wel dan niet tot verschillende uitkomsten leiden. Daarbij is het aan de belegger zelf om te bepalen waaraan hij of zij het meeste belang hecht.  

Met die belangrijke toevoeging dat óók beleggers die niet in TA geloven, er goed aan doen rekening te houden met het TA-advies. Immers, er zijn volksstammen beleggers die alléén maar naar TA kijken, wat natuurlijk wel degelijk gevolgen heeft voor de toekomstige koersontwikkeling.

Dat de FA- en TA-adviezen veel van elkaar verschillen, komt vooral voor in periodes van extreme koersbewegingen, zoals het laatste half jaar. Door de draai op de financiële markten halverwege 2016 en de Trump-rally vanaf november, telt onze Koerswijzer momenteel recordaantallen TA-koopadviezen, die immers een gevolg zijn van de stijgende trends die veel aandelen medio 2016 hebben ingezet. Dat geldt zowel voor de Amsterdamse beurs als voor de buitenlandse aandelen. In beide categorieën geldt dat het aantal koopadviezen op basis van fundamentele analyse momenteel beduidend kleiner is, juist omdat wij oordelen dat door de stijgende koersen bij veel aandelen de waarderingen te ver zijn opgelopen.

Een handige manier om de inzichten uit fundamentele en technische analyse met elkaar te combineren, is te bekijken welke aandelen volgens beide analysewijzen op ‘kopen’ staan en welke op ‘verkopen’. Voor Nederlandse aandelen hanteren wij momenteel negen ‘dubbele’ koopadviezen en voor internationale aandelen twaalf; teveel om op deze plek op te sommen dus. In de Koerswijzer voor Nederland en voor internationaal kunt u ze zelf opzoeken. Het aantal ‘dubbele’ verkoopadviezen is logischerwijs in de huidige opgaande beurstrend veel beperkter: zes bij Nederland en vier bij internationaal.

Bij Nederlandse aandelen bevelen we u zowel op fundamentele als technische gronden aan Arcadis, Heijmans, BinckBank, KAS Bank, Air France-KLM en Gemalto van de hand  te doen. Datzelfde geldt voor de internationale aandelen Carrefour, Telefónica, Vodafone en AB Inbev. Tien aandelen dus in totaal om meteen te verkopen.

 

Lees ook: Commentaar: Beleggers laten zich niet gek maken


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles