Updates

Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Jeroen Boogaard

Heijmans

Heijmans (www.heijmans.nl) is het op twee na grootste bouwconcern in Nederland, en is tevens actief in België en Duitsland. In 2014 was de Nederlandse thuismarkt goed voor 74% van de omzet, gevolgd door Duitsland (14%) en België (12%).

Heijmans houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructurele werken en installatietechniek. De activiteiten in de inframarkt genereerden in 2014 circa 61% van de concernomzet. Het gaat hier vooral om aanleg en onderhoud van wegen in Nederland, België en Duitsland, en de inrichting van de openbare ruimte. Verder ligt de focus op boven- en ondergrondse infrastructuur, zoals viaducten, tunnels, kabels, leidingen, energievoorzieningen, sluizen en waterzuiveringsinstallaties.

In de sector Utiliteit (21% van de omzet in 2014) richt Heijmans zich op grote integrale werken in een viertal marktsegmenten: ziekenhuizen/gezondheidszorg, semi-overheidsgebouwen, datacenters en commercieel vastgoed. Andere belangrijke sectoren zijn vastgoedontwikkeling en woningbouw. De focus ligt in Nederland op gebiedsontwikkeling van zowel grootschalige als kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden. Heijmans treedt daarbij op als initiatiefnemer, ontwikkelaar en bouwer van voornamelijk woningen. De onderneming is een van de grootste woningontwikkelaars van Nederland.

De geschiedenis van Heijmans gaat terug tot 1923, toen Jan Heijmans in Rosmalen zijn stratenmakersbedrijf startte. De aandelen Heijmans staan sinds 1993 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Heijmans

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0
Afbeelding bij artikel Flop van de week: Ahold Delhaize
AdviesJaap Barendregt, 20 sep 12:30

Flop van de week: Ahold Delhaize

Op 23 juni 2017 gaf ik een verkoopadvies voor Ahold Delhaize. Dat leek aanvankelijk een goede tip, want eind augustus stond het aandeel op -12%. Daarna hebben de beleggers echter de onzekerheid van zich afgeschut en is de aandelenkoers gaan stijgen. Ik heb het verkoopadvies echter nog verschillende malen herhaald.

0 0