Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Jeroen Boogaard

Heijmans

HeijmansHeijmans is het op twee na grootste bouwconcern in Nederland. Het bedrijf kende na de grote recessie in 2009 een zware periode en moest het ene verlies na het andere verlies incasseren. Om de balans te repareren werd herhaaldelijk een beroep gedaan op beleggers. In 2017 werden de buitenlandse dochters in Duitsland en België verkocht, nadat het bedrijf eerder al het Verenigd Koninkrijk de rug toekeerde. Hierdoor is de focus volledig komen te liggen op de Nederlandse bouwmarkt. Heijmans houdt zich hier bezig met vastgoedontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructurele werken en installatietechniek.

Woningbouw

De focus ligt in Nederland op gebiedsontwikkeling van zowel grootschalige als kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden. Heijmans treedt daarbij op als initiatiefnemer, ontwikkelaar en bouwer van voornamelijk woningen. De onderneming is een van de grootste woningontwikkelaars van Nederland. De geschiedenis van Heijmans gaat terug tot 1923, toen Jan Heijmans in Rosmalen zijn stratenmakersbedrijf startte. De aandelen Heijmans staan sinds 1993 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

 

Actueel advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Heijmans verwacht lagere omzet
AdviesJeroen Boogaard, 21 aug 13:45

Heijmans verwacht lagere omzet

Bouwconcern Heijmans kampt met vertraging bij een aantal binnenstedelijke projecten. Daardoor zal de omzet dit jaar niet groeien, tegen de eerdere verwachting in.

0 0
Afbeelding bij artikel Stabiel beeld bij Heijmans
AdviesJeroen Boogaard, 13 mei 16:10

Stabiel beeld bij Heijmans

Heijmans bevestigt zijn verwachting voor dit jaar van een hogere winst, op een gelijke omzet. Over de voortgang bij twee probleemdossiers laat het bedrijf echter niets los.

0 0
Afbeelding bij artikel Heijmans stelt schuldreductie voorop
AdviesJeroen Boogaard, 25 feb 12:41

Heijmans stelt schuldreductie voorop

Ondanks de sterke verbetering van de balansverhoudingen geeft Heijmans prioriteit aan het verder afbouwen van de schulden. Daardoor wordt het dividend wederom gepasseerd.

0 0