Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Jeroen Boogaard

Heijmans

HeijmansHeijmans is het op twee na grootste bouwconcern in Nederland. Het bedrijf kende na de grote recessie in 2009 een zware periode en moest het ene verlies na het andere verlies incasseren. Om de balans te repareren werd herhaaldelijk een beroep gedaan op beleggers. In 2017 werden de buitenlandse dochters in Duitsland en België verkocht, nadat het bedrijf eerder al het Verenigd Koninkrijk de rug toekeerde. Hierdoor is de focus volledig komen te liggen op de Nederlandse bouwmarkt. Heijmans houdt zich hier bezig met vastgoedontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructurele werken en installatietechniek.

Woningbouw

De focus ligt in Nederland op gebiedsontwikkeling van zowel grootschalige als kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden. Heijmans treedt daarbij op als initiatiefnemer, ontwikkelaar en bouwer van voornamelijk woningen. De onderneming is een van de grootste woningontwikkelaars van Nederland. De geschiedenis van Heijmans gaat terug tot 1923, toen Jan Heijmans in Rosmalen zijn stratenmakersbedrijf startte. De aandelen Heijmans staan sinds 1993 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

 

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Heijmans brengt schuld terug
AdviesJeroen Boogaard, 31 okt 2018 15:22

Heijmans brengt schuld terug

Ondanks een voorziening voor het ontbonden Tennet-contract blijft de infratak van Heijmans winstgevend. Omdat ook de andere divisies goed draaien, kan de schuld omlaag.

0 0
Afbeelding bij artikel Heibel met klant Tennet zet koers Heijmans flink lager
AdviesJeroen Boogaard, 16 okt 2018 09:46

Heibel met klant Tennet zet koers Heijmans flink lager

Netbeheerder Tennet heeft het contract met Heijmans-Europoles voor de bouw van hoogspanningsmasten beëindigd. Volgens Tennet kan het consortium namelijk niet aan zijn contractuele verplichtingen voldoen.

0 0