Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 14 okt 2016 10:02

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 41

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Kinepolis
Begin oktober 2015 tipten wij de Belgische bioscoopuitbater Kinepolis en we herhaalden dit koopadvies in maart van dit jaar. Sinds vorig jaar is de koers circa 14% opgelopen, maar vanaf maart 2016 is sprake van een per saldo vlak verloop.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Superstock: Marktleider in make-up ligt er aantrekkelijk bij
Volgens Euromonitor is het Amerikaanse bedrijf waar we het hier over hebben de wereldmarktleider op het gebied van prestigieuze make-up. Het is ook qua omzet net aan de grootste divisie van het Amerikaanse bedrijf, voor de divisie Huidverzorging.

Tip van de week: Amerikaanse soepproducent wil omzetgroei versnellen
Producenten van verpakte voedingsmiddelen in de Verenigde Staten hebben het niet makkelijk door de uitholling van de Amerikaanse middenklasse en de trend naar gezonder voedsel.

Onze overige adviezen van deze week:

NN Group weer aan zet nu Delta Lloyd bod heeft afgewezen
Delta Lloyd gaat niet akkoord met het bod van €5,30 per aandeel in contanten dat branchegenoot NN Group woensdag 5 oktober heeft uitgebracht.

Tegenwind Fagron in VS houdt aan
De tegenvaller in Noord-Amerika leidde tot een initiële koersreactie, maar beleggers hebben de afgelopen maanden al een flink voorschot genomen op een verdere verbetering in 2017. Met het oog op het koersmomentum blijft het houdadvies van kracht.

KAS Bank zit klem
Opwaarts potentieel en neerwaarts risico zijn na de recente koersdaling meer in evenwicht dan daarvoor. Toch is het met het oog op het negatieve sentiment na de zwakke cijfers en in afwachting van de effectiviteit van de kostenbesparingen wat vroeg om het verkoopadvies voor KAS Bank al te verhogen.

Kendrion veert op
De gunstige ontwikkelingen worden na de koersspurt al ruimschoots weerspiegeld in de waardering. Met een k/w van 18,6 is er voorlopig geen aanleiding het houdadvies aan te passen.

BASF handhaaft outlook ondanks sterk kwartaal
Chemiegigant BASF kwam dinsdag nabeurs onverwacht met voorlopige cijfers over het derde kwartaal naar buiten. Met een krimp van 19,6% tot €14,0 mrd is de omzet vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar flink teruggelopen.

LVMH realiseert sterke omzetgroei in derde kwartaal
Het Franse luxebedrijf LVMH presenteerde omzetcijfers over het derde kwartaal (omzet van €8,6 mrd) en lijkt er goed in te slagen marktaandelen te winnen, getuige de autonome kwartaalomzetgroei van 5%. Autonome groei staat voor omzet zonder rekening te houden met bijzondere posten en wisselkoerseffecten.

Procter & Gamble werkt aan herstel
Procter & Gamble onderneemt goede stappen om de omzetgroei en operationele marge te herstellen. De k/w van 23 is dan ook niet te veeleisend voor een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.