Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Advies Michiel Pekelharing, 23 okt 2020 10:20

Intertrust | Een klein stapje terug maar nog steeds koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet van Intertrust blijft redelijk op peil. Beleggers hebben echter vooral oog voor de margedruk en het uitblijven van een resultaatprognose.

Uit de kwartaalupdate van Intertrust blijkt dat het bedrijf toch iets gevoeliger is voor de effecten van de coronapandemie dan het zich eerder liet aanzien. De omzet van €138,1 mln lag op vergelijkbare basis 0,3% lager dan vorig jaar. In de eerste jaarhelft tekende zich nog een kleine toename af.

De omzetdaling komt volledig voor rekening van West-Europa: -4,4% naar €56,6 mln. In Noord- en Zuid-Amerika groeide de omzet met 2,1% naar €32,5 mln en in de rest van de wereld met 3,1% naar €49,0 mln. Op divisieniveau sprong de groei bij focussegmenten Funds en Capital Markets eruit. Bij eerstgenoemde tak steeg de vergelijkbare omzet dankzij groei van het klantbestand met 4,7% naar €60,0 mln. Capital Markets profiteerde met een omzetstijging van 11,4% naar €17,2 mln juist van een hoger transactievolume.

Margedruk

De aangepaste ebita daalde met 8,9% naar €44,3 mln. Die terugval is bijna volledig het gevolg van een dalende marge. In het derde kwartaal kwam de ebita-marge uit op 32,1%, terwijl dat een jaar eerder nog 35,5% was. Het verschil komt behalve door de corona-uitbraak ook doordat Intertrust volop investeert in digitalisering. De groei van het aantal werknemers van 3421 naar 4093 is voor een deel het gevolg van deze initiatieven. Daarnaast speelt mee dat de onderneming met onder meer de aankoop van het Amerikaanse Viteos actief is op overnamegebied. Met synergievoordelen van €2,8 mln is Intertrust goed op weg richting een totaalvoordeel van €20 mln in 2021.

Advies Intertrust

Naast de margedaling was ook het uitblijven van een resultaatprognose en dividendplannen een tegenvaller. Daar moeten beleggers op wachten tot de publicatie van de jaarcijfers op 12 februari 2021. De koersdaling van ruim 5% staat echter niet in verhouding tot de omvang van de tegenvallers. De waardering is met het oog op een winstherstel tot ruim €1 per aandeel volgend jaar alleszins redelijk. Als grote tegenvallers uitblijven, kan het dividendrendement dan oplopen tot ruim 5%. Op basis van die vooruitzichten blijft het koopadvies gehandhaafd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ