Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Actueel Hildo Laman, 14 sep 10:23

Beurzen Vandaag | Euronext, Vopak en een somber vooruitzicht voor olie

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen starten deze week positief. Euronext heeft een bod uitgebracht op Borsa Italiana, Vopak koopt terminals van Dow en de Grafiek van de Dag schetst een slecht beeld voor olie. 

NL | Euronext

De AEX stond om half tien op afgerond 556 punten, een winst van 0,7%. Euronext heeft bekendgemaakt een bod te hebben uitgebracht op Borsa Italiana, maar laat niet weten hoe hoog het bod is. Concurrent Deutsche Börse heeft ook een bod uitgebracht.

Vopak gaat samen met investeerder BlackRock voor $620 mln drie industriële terminals in de VS van Dow kopen. Vopak en BlackRock vormen een joint-venture voor dit project. Dow zal de terminals blijven gebruiken en wordt dus klant van de nieuwe joint-venture.

De Nederlandse en Franse overheid lijken het oneens te zijn over Air France-KLM. De Fransen, bij monde van minister van Financiën Bruno Le Maire, zeggen het voortbestaan van Air France te garanderen. Wopke Hoekstra daarentegen zegt dat het voorbestaan ‘geen gegeven’ is. Hoekstra wil een herstructurering van de luchtvaartmaatschappij. De garantie van de Fransen lijkt beleggers te overtuigen, want het aandeel opent vanmorgen hoger.

Kiadis Pharma heeft bekendgemaakt dat het toestemming heeft gekregen van de FDA om een onderzoek te starten samen met het Abigail Wexner Research Institute. Het onderzoek betreft het effect van Kiadis NK-cellen op Covid-19.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUR | Vinci

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel 0,6% hoger, op een stand van 3339 punten.

Morgan Stanley heeft het advies op zowel Inditex als H&M verlaagd naar ‘verkopen’. Volgens de bank hebben de kledingwinkels veel last van corona, en het ziet er niet naar uit dat er binnenkort een herstel in de verkoop komt. Desondanks zijn de aandelen van deze bedrijven vrij duur.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Airbus+2,6%
 • Amadeus IT +2,5%
 • Safran +1,8%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur

 • Inditex -0,5%
 • Sanofi -0,3%
 • Eni -0,1%

VS | Nvidia

De Dow Jones won vrijdag 0,5% en sloot op 27.666 punten. De S&P500 had een veel minder goede dag: de index sloot maar een paar puntjes hoger, op 3341 punten, wat naar boven afgerond neerkomt op 0,1% winst.

Twee Amerikaanse technologiebedrijven kwamen afgelopen weekend met nieuws. Om te beginnen heeft Nvidia bekendgemaakt dat het chipontwerper Arm overneemt van het Japanse Softbank voor $40 mrd. De ontwerpen van Arm worden door Nvidia gebruikt, maar ook door bijvoorbeeld Apple en Samsung. Daarnaast zal Oracle volgens berichten een samenwerking met het Chinese ByteDance aangaan om samen de populaire app TikTok in de VS te gaan beheren. Een verkoop van de Amerikaanse TikTok-activiteiten zou dus van tafel zijn.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Nike +2,8%
 • Caterpillar +2,7%
 • Dow +2,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Salesforce -1,9%
 • Apple -1,3%
 • Walt Disney -1,1%

Grafiek van de Dag | ‘Vraag naar olie zal nooit meer herstellen’

Het aandeel Royal Dutch Shell is een van de slechtst presterende aandelen op de Nederlandse beurs. Concurrent BP komt met een verklaring voor deze malaise. Volgens deze Britse oliemaatschappij zal de groei van de vraag naar olie nooit meer worden wat het was. Dat staat in een rapport dat vanmorgen is gepubliceerd. In het meest positieve scenario (voor olie) zal de vraag nog een aantal jaren mondjesmaat groeien en vervolgens zakken. In het meest negatieve scenario zal de vraag naar olie kelderen door een sterk veranderend energiegebruik in de wereld.

Liquid fuels consumption