Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Jeroen Boogaard

Unibail-Rodamco-Westfield

 

UnibailUnibail-Rodamco-Westfield (URW), www.unibail-rodamco.com, is de grootste beursgenoteerde vastgoedbelegger in de wereld. Door de overname van Rodamco Europe in 2007 is de focus nog meer verschoven naar winkelcentra. In 2017 werd de Australische branchegenoot Westfield ingelijfd, waardoor de portefeuille werd uitgebreid met winkelcentra in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De koers lag ruim boven de intrinsieke waarde, wat het aantrekkelijk maakte om de overname grotendeels met aandelen te betalen. Verder bezit het bedrijf een aantal kantoren en congres- en expositieruimtes.   

Franse thuismarkt

Unibail-Rodamco is niet alleen een vastgoedbelegger, maar ontwikkelt zelf ook winkelcentra en kantoren. De strategische focus is gericht op megawinkelcentra in de grote steden van Europa en de VS. De kantoren en congres- en expositieruimtes zijn in Parijs gelegen en ook de meeste winkelcentra zijn Frans. Frankrijk vertegenwoordigt circa 37% van de vastgoedportefeuille. Andere belangrijke markten zijn de VS, het VK, Scandinavië, Centraal-Europa, Duitsland en Spanje. Voornaamste concurrent is het eveneens Franse Klépierre. Het aandeel Unibail-Rodamco staat sinds 1972 genoteerd aan Euronext Parijs en maakt onderdeel uit van de CAC 40. Door de overname van Rodamco-Europe werd een tweede notering verkregen aan Euronext Amsterdam, waar het is opgenomen in de AEX-index. Het fonds heeft de fiscaal vriendelijke REIT-status.

 

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Nieuwe notering Unibail-Rodamco
AdviesJeroen Boogaard, 5 jun 2018 14:29

Nieuwe notering Unibail-Rodamco

Na Unibails overname van Westfield is de eerste beursnotering van de nieuwe combinatie een feit. Het tickersymbool voor het zogenaamde ‘gestapelde’ aandeel is URW.

0 0
Afbeelding bij artikel Wat vindt u van de kwartaalcijfers van Unibail-Rodamco?
AdviesJeroen Boogaard, 23 mei 2018 13:00

Wat vindt u van de kwartaalcijfers van Unibail-Rodamco?

Degelijk kwartaal Unibail-Rodamco: het bedrijf kon in de eerste drie maanden van het jaar voor €472.6 mln aan (bruto) huuropbrengsten bijschrijven. Dat is 2,4% meer dan in dezelfde periode van 2017.

0 0