Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Actueel Hildo Laman, 2 mrt 2020 10:29

Beurzen Vandaag: koersherstel, koopadvies AMG en overname VolkerWessels rond

0 0 Leestijd ongeveer

In Beurzen Vandaag: groene beurzen, Berenberg herhaalt het koopadvies op AMG en het bod op VolkerWessels wordt gestand gedaan.

NEDERLAND

De aandelenmarkten wereldwijd beginnen deze week met herstel. De AEX-index stond om half tien op 550 punten, een winst van 2,0%. De analisten van Berenberg hebben het koopadvies op AMG bevestigd, ondanks de tegenwind op korte termijn. Berenberg geeft het aandeel een koersdoel van €30,00 mee.

Reggeborgh doet het bod op VolkerWessels gestand. De investeringsmaatschappij heeft 95,0% van de aandelen VolkerWessels in handen. Aandeelhouders die hun aandelen nog niet hebben aangemeld kunnen dat tot en met vrijdag 13 maart doen.

Het aandeel Aperam noteert vandaag ex-dividend. Aandeelhouders kunnen €0,4375 per aandeel tegemoet zien.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond op 3384 punten na een half uur handel, een winst van 1,6%. De Europese aandelenindices staan zonder uitzondering op behoorlijke plussen. Mogelijk is de ergste paniek rond corona achter de rug. Maar het kan ook zijn dat dit een tijdelijk herstel is, en er nog meer dalingen aan zitten te komen.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • AB InBev +5,5%
  • Schneider Electric +4,9%
  • Rio Tinto +4,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Intesa Sanpaolo

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse indices hebben de schade vrijdag beperkt gehouden. De Dow Jones sloot 1,4% lager op 25.409 punten, terwijl de S&P500 0,8% inleverde en sloot op 2954 punten. De Nasdaq100 index wist er zelfs een minieme winst van 1 punt uit te halen en sloot op 8567 punten.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, liet vrijdag weten dat de centrale bank gepaste maatregelen zal nemen naar aanleiding van het coronavirus. De verwachting is dat er een renteverlaging aangekondigd zal worden op de volgende bijeenkomst, op 17 en 18 maart. Er zijn ook analisten die denken dat verschillende centrale banken tegelijkertijd renteverlagingen zullen aankondigen om de wereldeconomie een handje te helpen en de markten te kalmeren.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • ExxonMobil +3,3%
  • Microsoft +2,4%
  • Visa +1,0%

Grootste dalers Dow Jones:

  • Boeing -4,4%
  • JPMorgan Chase & Co. -4,3%
  • Travelers -3,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het coronavirus is eind vorig jaar ontstaan in China. Dit land is tot op heden ook met afstand het zwaarst getroffen door het virus. Het is daardoor bijzonder opvallend dat juist de Chinese aandelenmarkt de laatste weken relatief weinig heeft verloren. Terwijl veel beurzen in de afgelopen week 10% of meer verloren, was de daling in China niet eens 5%. De reden hiervoor is moeilijk aan te geven. Ofwel de westerse markten reageren schromelijk overdreven, ofwel de Chinese markt is te optimistisch.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.