Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Biogen

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland, Michiel Pekelharing

AMG

AMGAdvanced Metallurgical Group (AMG) maakt specialistische metalen en legeringen. Voorbeelden zijn de productie van ferrovanadium als basis voor sterker staal en gamma-titaniumaluminide dat een hogere maximumtemperatuur in vliegtuigmotoren koppelt aan lagere CO2-uitstoot en efficiënter brandstofverbruik.

De belangrijkste klanten van AMG zijn actief in de energie-, luchtvaart- en infrastructuurbranche. De activiteiten zijn verdeeld over drie divisies, waarvan AMG Processing de grootste is. Deze afdeling richt zich op het fabriceren van specialistische legeringen en metaalproducten. Een deel van de grondstoffen is afkomstig van de mijnbouwafdeling AMG Mining. Beide divisies samen vormen vanaf 2015 de groep AMG Critical Materials. AMG Engineering is de kleinste divisie (20% van de omzet). Door aanhoudend zwakke resultaten ligt de nadruk hier steeds meer op het verlagen van de kosten dan het investeren in groei.

De strategie van AMG is erop gericht om via overnames, innovatie en ontwikkeling de marktpositie van Critical Materials te verbeteren. De laatste jaren lag de nadruk op het doorvoeren van besparingen en het verlagen van de nettoschuld, maar naarmate de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen verder verbetert, komt er meer ruimte voor overnames. De sterkere balans stelt AMG tevens in staat om in 2016 dividend uit te keren. Omdat de inkomsten sterk beïnvloed worden door bewegingen van de metaalprijzen en veel eindklanten in cyclische sectoren opereren, kunnen de resultaten van het bedrijf behoorlijk fluctueren.

AMG

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel AMG dankt zijn succes niet alleen aan het witte goud
AdviesPeter Schutte, 5 jun 09:48

AMG dankt zijn succes niet alleen aan het witte goud

De koers van AMG is het afgelopen jaar verviervoudigd. Dit komt zeker door de sterk toegenomen populariteit van lithium, het witte goud. De recordwinsten komen echter op het conto van smeltovens en andere metalen.

0 0
Afbeelding bij artikel Prima kwartaalcijfers AMG
AdviesMartijn van Herpen, 2 mei 13:30

Prima kwartaalcijfers AMG

De omzet van AMG ging in het eerste kwartaal jaar-op-jaar met 20% omhoog naar $308,4 mln. Deze groei kwam voor een deel uit grotere volumes verkochte metalen. Daarnaast hielpen hogere prijzen van met name vanadium en silicium.

0 0
Afbeelding bij artikel Kracht stijgende trend AMG verzwakt
Technische AnalyseHarry Geels, 29 mrt 15:15

Kracht stijgende trend AMG verzwakt

AMG behoort tot onze succesvolste en langslopende kooptips. Het aandeel staat al sinds eind 2015 op ‘kopen’, wat een rendement heeft opgeleverd van meer dan 300%. Al ruim twee jaar bevindt de koers zich in een mooie opwaartse trend. De bodems zijn steeds hoger komen te liggen.

0 0